Příprava A-týmu je v plném proudu. Prvním soupeřem bude Sapeli Polná

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 9. 2023, 22.33 hod.
Letní příprava A-týmu na nový soutěžní ročník v I. A třídě je v plném proudu. Svěřenci trenéra Jana Götha v tréninkových jednotkách nabírají fyzickou kondici, ale dostanou se i k balonu. I když nová sezona začne prvnímu týmu TJ Sokol Bedřichov až za měsíc, v neděli 13. srpna, kdy se představí od 16.30 hodin na půdě Koutů, v rámci letní přípravy sehraje tým i přátelská utkání. Kolik jich nakonec bude, se bude odvíjet od toho, jak se mančaftu bude dařit v Krajském poháru. 

Jisté jsou v této chvíli dvě věci. První přípravný zápas sehraje soubor kolem kapitána Romana Diviše v neděli 16. července, kdy od 17.30 hodin nastoupí na hřišti ve Stáji proti účastníku Krajského přeboru - Sapeli Polná, který v loňské sezoně obsadil sedmou příčku nejvyšší krajské soutěže.

Hned o týden později se představí naše první družstvo v prvním kole už zmíněného Krajského poháru. V neděli 23. července se od 17 hodin představí na půdě Křižanova. Jde o soupeře, který se v minulém soutěžním ročníku představil v I. B třídě hned dvakrát proti juniorce Bedrníků. V předposledním kole B-tým doma  SK FC Křižanov porazil 3:1 (1:1). Na podzim na Žďársku padl 0:6 (0:4).

Další přípravné zápasy na novou sezonu bude A-tým absolvovat podle toho, jak se mu bude dařit právě v Krajském poháru. Pokud by totiž přešel do dalšího kola přes Křižanov, nastoupil by proti lepšímu z dvojice Bohdalov - Velký Beranov, a to už v neděli 30. července od 17.00 hodin.

Do začátku mistrovské části soutěže je v plánu odehrát i třetí pohárové kolo, které je na programu v neděli 6. července také od 17. hodin. Do tohoto kola už postoupily přímo týmy Žirovnice, Rapotic, Nové Vsi, FŠ Třebíč.