Tříbrankové manko Kouty stáhly po pauze za čtvrthodiny

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 30. 2022, 20.23 hod.
Bedrníci vedli v Koutech do poločasu už 4:1, ale tříbrankové manko dokázal soupeř po přestávce během čtvrthodiny smazat. Hosté sice pak Doškem nastřelili ještě břevno, ale když ani domácí nedokázali v závěru duelu poslat míč z malého vápna do prázdné brány, rozešly se obě mužstva s remízou 4:4. Svěřenci Jana Götha dohrají podzim v sobotu 5. listopadu od 14 hodin doma odvetným zápasem s Herálcem. 

Po třech vítězných zápasech v řadě chtěli Bedrníci v neděli odpoledne potvrdit stoupající herní i výsledkovou formu a podruhé za sebou zvítězit na půdě soupeře. Svěřenci Jana Götha totiž věděli, že při zaváhání konkurence se mohou posunout před předehrávkou prvního jarního kola na šestou pozici v tabulce. 

Hrající kouč opět nemohl nastoupit kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům v dolní polovině těla, a tak jeho místo ve středu zálohy zaujal Roman Diviš a na kraj zálohy se postavil Šimon Homola. Tenhle taktický manévr kouči vyšel na výbornou, protože to byl právě ryšavý novic v sestavě, který v šesté minutě po vysunutí Jakubem Göthem přeloboval domácího brankáře a otevřel skóre zápasu.

Za další čtyři minuty bylo na lavičce hosté ještě veseleji, a to, když byl na konci souhry Götha s Vorálkem Došek - 2:0. Po čtvrthodině hry se prosadil ještě po centru Diviše Tesař a bylo to o tři branky. Pak se domácí dostali do hry proměněnou penaltou po faulu Samka. 

Poločasové skóre stanovil druhou brankou v zápase v 30. minutě Homola, který propálil po přihrávce Götha gólmana střelou na bližší tyč. Krátce před pauzou se mohl prosadit ještě Diviš, ale jeho střelu gólman vyrazil na roh. 

Po přestávce převzali otěže nad utkáním domácí. Na hosty se valil jeden útok za druhým a každý výpad a standardní situace zaváněly gólem. Snížení přišlo čtyři minuty po pauze, kdy míč zaplul k tyči od Coufala a za další dvě minuty už to bylo jen o branku. Šána si sice střelu Havelky sáhl, ale vytěsnit ji nad břevno už nedokázal. Na konečných 4:4 upravil po hodině hry Salák.

Došek sice záhy trefil střelou za hranicí vápna břevno, ale ani domácí nedokázali v závěru zápasu pohnout se skóre, když z malého vápna netrefili zcela prázdnou bránu. 

SK KOUTY - TJ SOKOL BEDŘICHOV 4:4 (1:4)

Branky: 25. Růžička Jaromír (pen.), 49. Coufal Filip, 51. Havelka Jakub, 63. Salák David - 6. Homola Šimon, 10. Došek Vojtěch, 19. Tesař Dan, 30. Homola Šimon. Rozhodčí: Šíma Nikolas - Niederle Zdeněk, Nápravník Jan. ŽK: Vrzal, Stejskal - Göth Jakub. 151 diváků.

Sestava Bedřichova:

Šána - Tesař, Mareš, Samek, Vorálek - Homola (69. Neuwirth (81. Hruška), Lacina (77. Lacina), Vodička (69. Vodička), Diviš, Došek - Göth Jakub.