Týmové gesto "Armiho" Schwarzovi nechal penaltu kvůli hattricku

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 3. 2023, 00.17 hod.
Mladší dorostenci mají třetí vítězství v sezoně. Zvítězili na půdě Tisu v sobotu odpoledne vysoko 6:1. Po vyrovnané první půli rozhodli o importu tří bodů do metropole Vysočiny pěti brankami až v druhém dějství. Mužstvu v tabulce po šesti odehraných zápasech patří v I. třídě dorostu skupině A průběžné šesté místo se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Pacov.  Teď mají Bedrníci pauzu a představí se až 15. října v 10 hodin na hřišti Třeště. 

Do utkání v Tisu dorostenci neměli dobrý vstup. Mohli totiž  prohrávat už od 2. minuty po individuální chybě, domácí ale mířili vedle. Paradoxně z naší první akce jsme se v 8. minutě dostali do vedeni, kdy Schwarz prokázal důraz ve vápně a protlačil míč za domácího brankáře - 1:0.

Od vedoucí branky přišla hluchá pasáž, kterou ukončili domácí v 19. minutě po centru ze strany a vyrovnáním na 1:1. Vyrovnání svěřence Bedřichova nepoložilo a stále kombinovali na půlce soupeře, ale finální fáze je několikrát zradila a ke konci poločasu z brejku, mohli jít domácí ve 40. minutě do vedení, ale brankář chytil samostatný únik útočníka z půlky hřiště. Poločas tedy skončil nerozhodně 1:1.

"O poločase jsem kladl klukům na srdce, že pokud budeme pokračovat v dobrém výkonu, tak utkání zvládneme. Ale musíme se zklidnit a zlepšit ve finální fázi, protože v prvním poločase několikrát přišla přihrávka místo střely a naopak. O poločasové přestávce jsme udělali čtyři změny v sestavě, střídáme takhle celou sezónu. Kluci všichni poctivě trénují a odvádí dobrou práci, proto chceme spravedlivě rozložit minutáž mezi všechny," říká kouč Denis Gregor. 

Druhý poločas začal nejlépe jak mohl, ve 47. minutě po křídelní akci se ve vápně dostal k míči Duchoň a prostřelil brankáře na přední tyč a poslal hosty do vedení 2:1. Po brance byla vidět chuť přidat další gól, a to se podařilo v 54. minutě, kdy Ondruš napřáhl zpoza vápna a střela o tyč zapadla za domácího brankáře a rázem to už bylo o dvě branky - 3:1.

Neuběhly ani tři minuty a dorostenci Bedřichova vstřelili další branku. Po průnikové přihrávce se do samostatného úniku dostal v 57. minutě Schwarz, který prostřelil brankáře a zvýšil na rozdíl tří branek. Tahle “dvanáctiminutovka “ de facto rozhodla zápas a zlomila domácí. Od 60. do 80. minuty měli i pár šancí domácí, kteří hrozili po dlouhých nákopech za naše obránce.

V 80.minutě se dostal k míči ve vápně Duchoň, který prokázal klid a vstřelil svoji druhou branku zvýšil z pohledu Bedrníků na 5:1. V 85. minutě se po faulu na Duchoně kopala penalta, kterou bezpečně proměnil Schwarz a završil hattrick.

"Rád bych poděkoval všem klukům za vítězné utkání, které bylo ke vší úctě k soupeři jen o tom , jestli se začneme řešit kvalitně finální fázi a vstřelíme nějaké branky, což se ve druhé půlce projevilo. Kluci pracovali celý týden velice dobře a jsme rádi, že věci z tréninkové jednotky se přenáší i do utkání. Na závěr bych vyzdvihl gesto "Armiho," který přenechal penaltu Schwarzovi a ten mohl završit hattrick, což ukázalo, že máme dobrou partu a tým drží při sobě," pravil za celý realizační tým trenér Denis Gregor. 

30. 9. 2023 15:00, 7.kolo, SportFotbal-1.třída dorostu, sk. A

TIS - TJ SOKOL BEDŘICHOV 1:6 (1:1)

Branky: 19. Černý - 8.,57.,85. Schwarz, 47.,80., Duchoň, 54. Ondruš. Rozhodčí: Cirhan. 50 diváků.

Sestava Bedřichova:

Jílek - Pacholík, Novotný, Silági (46. Poul), Duchoň - Blažek(46. Kubát), Neruda (46. Grigoryan T.), Grigoryan A., Ondruš - Schwarz - Doucha (46. Nedoma).