V Jemnici sklapla Csaplárova past

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 17. září 2022, 23.18 hod.
Fotbalisté Bedřichova prohráli i čtvrtý zápas na půdě soupeře. Jemnicku podlehli 2:3, když ještě deset minut před koncem vedli 2:0. Rozhodující trefu zaznamenali domácí v úplném závěru proměněnou penaltou. 

Několik vynucených změn musel před sobotním zápasem I. A třídy skupiny B v Jemnici udělat hrající trenér Bedrníků Jan Göth. Zranění do hry nepustilo středopolaře Jiřího Vodičku, pracovní povinnosti nedovolily hrát Tomáši Pokornému a i další hráči nemohli na Třebíčsko odjet s A-týmem.

Na stopera se opět postavil Jakub Göth, a hrající kouč mohl vyztužit záložní formaci. Bedrníci přijeli do Jemnice takticky velmi dobře připravení, protože domácí se k první střele, která skončila mimo branku dostali až v závěru prvního poločasu.

Do té doby jen prakticky nakopávali dlouhé balóny, se kterými si defenzíva hostí uměla poradit. Navíc v té době už Bedrníci vedli o dvě branky, když se v 9. minutě prosadil po centru Jakuba Götha navrátilec do základní sestavy Josef Hruška a po čtvrthodině hry zakončil přesně prvním gólem v sezoně Roman Diviš a opět v tom měl prsty krajní záložník Hruška.

Po hodině hry se mohl prosadit po kombinaci s Doškem Diviš, ale druhou branku v utkání nepřidal. Za čtyři minuty to stejný hráč zkoušel střelou na vzdálenější tyč, ale střela jen těsně minula branku Kopečkovu branku.

Čtvrthodiny před koncem začali mít otěže pevně v rukou domácí. Hostům se úplně rozpadla mezihra, nedokázali vpředu udržet na delší dobu balón a přetížená defenzíva Bedrníků poprvé inkasovala v 82. minutě po skrumáži. Z dalšího útoku bylo dokonce vyrovnáno a obrat domácí dokonali v poslední minutě, kdy s přehledem proměnili pokutový kop.

1. FC  JEMNICKO - TJ SOKOL BEDŘICHOV 3:2 (0:2)

Branky: 82. Křivánek Stanislav, 83. Kalášek Jan, 88. Tesař Pavel (pen.) - 10. Hruška Josef, 17. Diviš Roman. Rozhodčí: Beseda Petr - Novák Kamil, Fabeš Roman. Delegát: Prokeš Jan. ŽK: Bastl - Diviš. 200 diváků.

Sestava Bedřichova: Šána - Vorálek, Samek (75. Jahoda), Mareš, Göth Jakub, Tesař, Diviš, Göth Jan (81. Kolman), Dvořáček, Hruška (70. Hruška), Došek.