Venkovní bilance po vítězství na HFK zůstává nadále stoprocentní

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 26. 2023, 23.05 hod.
Svěřenci trenéra Jana Götha zvítězili v sobotu odpoledne na hřišti třebíčského HFK vysoko 6:0 (3:0) a i druhý zápas v nové sezoně druhé nejvyšší krajské soutěže zvládli s plnotučným bodovým ziskem a na půdě soupeřů ještě neinkasovali. Hattrick zaznamenal kapitán Roman Diviš. Naopak domácí ani v jednom ze tří odehraných zápasů ještě nebodovali. Bedrníci v sobotu 2. září nastoupí doma od 16 hodin proti Herálci.

Hlavní trenér udělal po domácí remíze v minulém kole s Budišovem-Náramčí tři změny v základní sestavě. Mezi tři tyče se poprvé v nové sezoně postavil Tomáš Bartoň, kterému premiéra vyšla na výbornou, když udržel hned čisté konto. Do základní jedenáctky se vrátil také stoper Jan Mareš a poprvé od začátku v probíhajícím soutěžním ročníku dostal příležitost také Václav Pavlíček, který větral křídelní prostory záložní formace. Do jejího středu se posunul Dan Tesař. 

Domácím překvapivě scházel Vladimír Maleta, který byl až do sobotního utkání nejen nejlepším střelcem týmu, ale dokonce celé I. A třídy skupiny B, když ve dvou zápasech vstřelil v dresu HFK čtyři branky. K bodům ale jeho branky nevedly.

Hosté vstoupili do zápasu výborně a už v první minutě mohl pohnout stavem skóre Pavlíček po přihrávce Diviše, ale nemířil přesně. Proto si oba pánové spolupráci vyměnili o tři minuty později a byl z toho první gól utkání. O pět minut později přidal hostující kapitán svou druhou branku v zápase, když mu branku špatnou rozehrávkou daroval domácí brankář. 

Domácí měli šanci po rohu, ale jejich hlavička mířila vedle.  Zvýšit mohl i Homola, ale v samostatném úniku jen provětral rukavice gólmana. Největší šanci spálil po dalším rohovém kopu a odraženém balónu Petr Sedláček, který odražený balón z hranice vápna poslal do tyče.

V 39. minutě svou premiérovou branku vstřelil stoper Jan Mareš, když se prosadil hlavou po rohu a stanovil poločasové skóre, protože Diviš minutu před pauzou po centru Jakuba Götha napálil míč jen do břevna a neujal se ani poslední útok prvé půle, kdy Diviš poslal přízemní centr před bránu Doškovi, ale ten už z blízka napálil míč jen do těla gólmana HFK. 

Neujala se gólově ani spolupráce Pavlíčka s Divišem po hodině hry, ale o pár vteřin později využil Diviš další chyby brankáře a v Třebíči to bylo už o čtyři branky. Dvacet minut před koncem zvýšil na 5:0 Došek a pět minut před koncem se prosadil i střídající Pavel Štěpánek - 6:0. Mohl se blýsknout i Kolman, ale jeho střelu zastavila tyč. 

26. 8. 2023 16:30, 4.kolo, SportFotbal 1.A třída mužů, sk.B

HFK TŘEBÍČ - TJ SOKOL BEDŘICHOV  0:6 (0:3)

Branky: 4.,9.58. Diviš, 39. Mareš, 71. Došek, 85. Štěpánek. Rozhodčí: Janíček Marek – Rygl Luboš, Babák Martin. ŽK: Renát, Nelson (všichni HFK). Hřiště: Janáčkovo str.. Diváků: 100.

Sestava Bedřichova: Bartoň, Vorálek, Göth, Vodička, Mareš, Dvořáček (67. Štěpánek) - Homola, Tesař (46. Neuwirth), Diviš, Pavlíček - Došek (77. Kolman).