Votava po vítězství v Humpolci: Postup je v kabině zakázané slovo

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 7. 2024, 08.58 hod.
Šlágr 18. kola Krajského přeboru dorostu se hrál v sobotu dopoledne na stadionu v Humpolci, kde ho sledovalo 110 diváků. Důležitost utkání byla naprosto zřejmá, bodový rozdíl tří bodů mohli domácí smazat vítězstvím nad průběžným lídrem z Bedřichova. To se ale nestalo, protože Bedrníci rozhodli ve svůj prospěch v druhé půli po dvou brankách Patrika Cáhy a upevnili si tím pádem vedení v průběžné tabulce. Bedřichov nyní čeká trio domácích zápasů, i když utkání s Lipníkem odehraje na hřišti ve Stáji, v domovském stánku Sapeli Polná. V sobotu od 13 hodin přijede do Jihlavy Ždírec nad Doubravou.

Od 1. minuty to byl velký boj, a oba týmy vstoupily do utkání ve vysokém  tempu. Hosté postrádali tvůrce hry Tomáše Tichého (chřipka), a proto se v rozestavení  4-5-2  ofenzivní duo Dan Henzl – Matěj Zeman staralo tentokrát spíš o defenzívu ve středu pole, a nutno dodat, že úkol splnilo do puntíku. Domácí se opírali zejména o výborně zahrané standartní situace, a prakticky ve všech případech to bylo vážné ohrožení  branky Bedřichova.

Ale Matěj Hubený ve spolupráci s oběma stopery akce vyřešili. Hosté pomalu srovnali hru, a ve 35. minutě po přímém kopu Alexe Vašíčka si do pokutového území naběhl zřejmě nejlepší hráč zápasu Ondra Stratil, a prostřelil domácího brankáře 0-1. Domácí se ve zbytku prvního poločasu snažili o vyrovnání, a opět to byla standartní situace, po níž trefil hlavou domácí hráč tyčku hostující branky.

Do druhé půle nastoupili hosté připraveni na domácí nápor, který ale nepřicházel, a paradoxně v momentě kdy Bedřichov přebíral taktovku utkání, přišel rychlý protiútok, a Jakub Hrala vyrovnal na 1-1.  Kdo z domácích fanoušků čekal obrat, musel být zklamán.

Výborně hrající obrana Bedřichova dirigována stoperskou dvojicí Stratil – Brnický, a neúnavné duo Henzl – Zeman ve středu hřiště změnu nepovolilo. Klíčový moment přišel v 64. minutě, kdy Dan Henzl zahrál přímý kop přesně na hlavu Patrika Cáhy, a kanonýr Bedřichova si otevřel svůj střelecký účet 1-2.

Domácí se již do konce zápasu do žádných šancí ze hry nedostávali,  výjímkou byly precizně zahrávané rohové kopy, které ale obrana hostů odvrátila.  Pojistka přišla v 88. minutě, kdy Radek Šmarda narýsoval kolmici do pokutového území, Patrik Cáha se uvolnil a střelou ke vzdálenější tyči rozjásal početnou skupinu bedřichovských fandů 1-3.

"Dramatické, tvrdé, ale v mezích pravidel.  Vyrovnané utkání s výborným soupeřem, ke kvalitě přispěl bezchybný rozhodčí pan Šrámek. Standartky Humpolce , klobouk dolů, naštěstí pro nás bez gólového efektu. Přesně na to jsme se celý týden připravovali.

V pátek na silně podmáčeném hřišti na Točně kluci bez řečí trénovali, a chystali se na těžký zápas. Po onemocnění Tomáše Tichého jsme obětovali kreativitu Dana Henzla a Matěje Zemana, ale oni to zvládli naprosto bez problémů.

Kluky musím moc pochválit, oni vědí o co hrají, ale slovo postup je v kabině zakázané slovo. Zápasů je před námi ještě moc, a soupeři nesmírně silní. Půjdeme zápas od zápasu a ve všech utkáních necháme na hřišti všechno, to mohu za kabinu slíbit. Nyní nás čeká utkání se Ždírcem, dále se nedíváme.

V Humpolci  bylo důležité vstřelit první gól , a to se nám povedlo. Ondra Stratil si v týdnu odskočil reprezentovat Kraj Vysočina do Velkých Pavlovic (Dan Henzl se ze zdravotních důvodů musel před nominačním kempem omluvit), a v sobotu podal výborný výkon," říká kouč vítězného týmu při hodnocení utkání David Votava.

Humpolec – Bedřichov 1-3 (0-1)

Sestava : Hubený – Povolný, Stratil, Brnický, Kněžínek (85.Pečta) – Vašíček, Henzl, Zeman, Doskočil (90.Neubauer) – Agiula Leon (74.Šmarda) – Cáha (90.Batkhuu)