Vydřené tři body. Áčko uspělo na půdě Jemnicka

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 15. 2023, 00.47 hod.
Svěřenci Jana Götha zvítězili v sobotním odpoledním utkání na půdě 1.FC Jemnicko 2:1 a po nekompletně odehraném 11. kole I. A třídy skupiny B minimálně do nedělního podvečera se vrátili na průběžnou první pozici v tabulce druhé nejvyšší krajské soutěže. Z pěti odehraných zápasů na hřišti soupeře má A-tým pozitivní skóre 14:5 a vůbec poprvé inkasoval v duelu, ve kterém zápas dovedl do vítězného konce. V neděli 22. října nastoupíme doma ve 12. kole proti Náměšti nad Oslavou. Zápas začíná ve 14.30 hodin. 

Před vzájemným zápasem byl mezi oběma soupeři v tabulce rozdíl 13 bodů. Přesto Bedrníci zajížděli na horkou půdu Jemnicka po vydařeném domácím výkonu a výhře nad Velkou Bíteší B 4:0 s pokorou. I když žlutočerným v letošním soutěžním ročníku na půdě soupeřů extrémně daří. Zatím totiž nedokázali bodovat jen na půdě Luk nad Jihlavou, ale jinak brali vždy plný bodový zisk a navíc pokaždé udrželi čisté konto.

Bedřichov na Třebíčsko tak zajížděl nejlépe bránícího týmu ve venkovních zápasech, když inkasoval jen čtyři branky a všechny ještě k tomu při už zmíněné prohře v Lukách nad Jihlavou.  Navíc domácím se před vlastními fanoušky nedaří, když v probíhající podzimní části získali jen dva body a čekají tam na první domácí vítězství. 

Oba týmy nastoupily v hodně poslepovaných sestavách. Bedrníkům pro sobotní zápas chyběli z různých důvodů: Homola, Pokorný nebo Hruška. Navíc Bedřichovští moc dobře věděli, jak dopadlo vzájemné měření sil v minulé sezoně, kdy domácí v závěru zápasu otočili z 0:2 na konečných 3:2.

Hosté se už v druhé minutě dožadovali penalty po zákroku ve vápně na kapitána Diviše, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře. O pět minut později se v jasné šanci na malém vápně zjevil Axman, ale pálil mimo, a tak záhy přišel trest. Po spolupráci Doška s Divišem otevřel šajtlí gólový účet zápasu Pavlíček. Pro kterého to byla už třetí trefa v sezoně. 

O pět minut později z voleje na hranici vápna pálil Vorálek, ale jeho střela prosvištěla těsně vedle tyče domácí svatyně. Těsně před koncem první půlhodiny domácí po rohu rozvlnili síť, ale branka po rohu kvůli faulu ve vápně na brankáře neplatila.

Deset minut před koncem prvého dějství čaroval na brankové čáře Šána, a nakonec z brankové čáry vykopával míč do bezpečí Göth. Domácí měli v té době více ze hry, tlačili se do koncovky, ale hosté vedení ubránili, i když Pavlíček tři minuty před půlí mohl zvýšit, ale domácího gólmana nepropálil. 

Po přestávce poslal v 55. minutě  do sóla Tesař Diviše, ale ani ten nedokázal vyzrát na brankáře Jemnicka. Domácí se vyrovnání dočkali v 69. minutě, kdy fauloval ve vápně Štěpánek a zkušený František Křiž rozradostnil domácí tribunu. Jenže hned z protiútoku vrátil vedení na bedrníkovskou stranu po centru přesnou hlavou k tyči Diviš a vstřelil tak už svou dvanáctou branku v podzimní části soutěžního ročníku. 

Poslední dvacetiminutovka přinesla hodně emocí, a to jak na hřišti, tak i v hledišti. Domácí byli lepším týmem, tlačili se za vyrovnáním, ale hostující defenzíva jim žádnou vyloženou příležitost už nenabídla. Zápas proto skončil výhrou hostí, která byla v součtu už pátá v řadě. 

14. 10. 2023 15:00, 11.kolo, SportFotbal 1.A třída mužů, sk.B

1. FC JEMNICKO - TJ SOKOL BEDŘICHOV 1:2 (0:1)

Branky: 69. Kříž z pen., - 10. Pavlíček, 70. Diviš.  Rozhodčí: Kadlec Michal – Šetek Jiří, Liška Zbyněk. ŽK: Menčík, Jindra - Göth Jakub, Mareš, Štěpánek, Vorálek, Diviš. Delegát: Beneš Jaroslav. Hřiště: Jemnice. Diváků: 152.

Sestava Bedřichova: Šána - Vorálek, Mareš, Göth Jakub, Vodička, Štěpánek (74. Dvořáček)  - Tesař (79. Tesař), Došek, Neuwirth (87. Neuwirth), Pavlíček - Diviš.