Z HFK jedeme domů nakonec s bodem

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 22. 2023, 21.11 hod.
Druhou remízu na hřišti soupeře v letošní sezoně zapsali svěřenci trenéra Jana Götha v sobotu odpoledne na půdě HFK Třebíč. Dvě třetiny zápasu sice vedli po brance Vojtěcha Doška, který propálil domácího brankáře, ale domácí dokázali v závěru zápasu srovnat krok na konečných 1:1. Poslední dubnovou sobotu hostíme od 16 hodin na hlavní hrací ploše v Sokolovské ulici v Jihlavě aktuálně třetí Jemnicko, které doma v souběžně hraném zápase podlehlo lídru tabulky z FŠ Třebíč vysoko 1:4 (0:3).

Hlavní trenér A- týmu Jan Göth musel před sobotním zápasem na půdě HFK Třebíč počítat ztráty. V nominaci k zápasu nebyli například k dispozici obránci Jan Mareš a Adam Samek. Na druhé straně poprvé v odvetné části sezony dostal příležitost od první minuty brankář Tomáš Bartoň a premiéru v základní sestavě na jaře si odbyl také sám trenér, který na hřišti vydržel první poločas, do druhé půle místo něj šel na plac Jan Vorálek. 

Na výborně připraveném pažitu a za slunečného počasí si první gólovou příležitost vypracovali domácí. už ve třetí minutě, ale Bartoň svůj tým skvělým reflexem podržel. O čtyři minuty později se po přízemním centru Pokorného mohl prosadit Došek, ale střelou trefil jen vyběhnuvšího gólmana, který nadvakrát míč zpacifikoval. 

Záhy se zastřeloval kapitán Diviš. Po čtvrthodině Koníř obešel Vodičku, poslal nadýchaný centr na Maletu, ale ten slabou hlavičkou do náruče Bartoně jen odstartoval svoje střelecké trápení v sobotním duelu. Skóre se poprvé v zápase měnilo až ve 24 minutě, kdy šel sám na gólmana Došek a tvrdou ranou rozvlnil síť. 

Pět minut na to zkoušel přelobovat z 30 metrů gólmana Hruška, ale jeho vyběhnutí nepotrestal, míč skončil vedle branky. Krátce po pauze mířil Diviš opět nad. Prakticky hned z protiútoku mohl srovnat Nnadi Tochukwu, ale jeho střelu z hranice vápna do šibenice vyrazil konečky prstů Bartoň na roh. Gólman Bedrníků přišel o čisté konto až osm minut před koncem, kdy vrcholil tlak domácích, ale když zahodil dvě gólovky Maleta, musel to vzít do svých rukou kapitán Adam Suchna v 82. minutě, který vyrovnal. 

Pět minut před tím mohl rozhodnout po centru Diviše Hruška, ale míč poslal nad branku. Domácí se dál tlačili za druhou brankou v zápase, hosté hrozili z brejků, ale žádná šance už brankou neskončila. Proto se oba soupeři rozešli smírně. 

HFK TŘEBÍČ - TJ SOKOL BEDŘICHOV 1:1 (0:1)

Branky: 82. Suchna Adam - 24. Došek Vojtěch. Rozhodčí: Kubeš Petr - Zadina Petr, Surán Vlastimil. ŽK: Kremláček - Jakub Göth. 50 diváků.

Sestava Bedřichova:

BartoňVodička, Jakub Göth, Pokorný, Dvořáček - Homola, Jan Göth (46.Vorálek), Tesař (68. Neuwirth), Diviš, Hruška (80. Štěpánek), Došek. 

OHLASY PO UTKÁNÍ