Z venku opět bez bodu

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 2. 2022, 22.04 hod.
Ani v pátém zápase na půdě soupeře nedokázali fotbalisté Bedřichova bodovat. V devátém kole I. A třídy skupiny B totiž podlehli Měřínu 2:3. Domácí o svém vítězství rozhodli brankou v samém závěru utkání. Obě branky Bedrníků vstřelil Jakub Göth. A-týmu nyní se sedmi získanými body patří 12. pozice v tabulce. V sobotu 8. října přivítáme na svém hřišti Šebkovice. Začátek zápasu je v 15 hodin. 

S několika absencemi se musel hrající trenér Jan Göth vypořádat před zápasem v Měříně. Zdravotní stav nepustil do utkání například Vodičku, Dvořáčka, Vorálka a nebo gólmana Bartoně. Mezi oběma soupeři byl před vzájemným měřením sil rozdíl pouze ve skóre. 

Oba mančafty do této chvíle získali sedm bodů, navíc proti sobě absolvovali generálku před startem aktuálního soutěžního ročníku, kterou Bedrníci v závěru utkání ovládli a zvítězili v létě 3:2. I do nedělního duelu vstoupili lépe hosté. 

Po deseti minutách se dostal do úniku Jakub Göth, udělal kličku brankáři, který ho ale poslal k zemi. Z nařízené penalty se ale sám faulovaný nemýlil a poslal Bedrníky v 12. minutě do vedení. Dvě minuty na to se řítil Jakub Göth na domácího gólmana znovu, ale tentokrát jednička mezi třemi tyčemi svůj tým podržela a střelu útočníka vyrazila. 

Po 25 minutách hry začali mít domácí herní převahu, hrozili hlavně ze standardních situací a v 36. minutě nejenže vyrovnali, ale minutu před koncem poločasu nastřelili i břevno hostující svatyně. Do kabin se ale šlo za nerozhodnutého stavu. 

Po pěti minutách druhé půli se v jasné šanci na malém vápně ocitl Došek, ale v tísni mu jeho pokud gólman vyrazil na roh, záhy těsně vedle mířili domácí, kteří se čtvrthodinu před koncem ujali vedení, které tři minuty před koncem dorovnal druhou brankou v zápase Jakub Göth, když se k němu odrazila od zdi střela z přímého volného kopu. Gólman už se po jeho druhém pokusu natahoval marně.

Jenže hned z protiútoku se domácí dostali k odraženému balónu ve vápně a rozhodli třetí brankou v zápase o svém vítězství. 

TJ JISKRA MĚŘÍN - TJ SOKOL BEDŘICHOV 3:2 (1:1)

Branky: 36. Kožený Marcel, 77. Pololáník Lukáš, 89. Vaněk Zdeněk - 12. Göth Jakub (pen.), 87. Göth Jakub. Rozhodčí: Beneš Tomáš - Niederle Zdeněk, Rosický Pavel. ŽK: Simandl, Crkal, Souček, Netolický - Jahoda. 120 diváků. 

Sestava Bedřichova: Šána - Tesař, Pokorný, Mareš, Samek (77. Jahoda) - Došek (70. Homola), Diviš, Jan Göth, Neuwirth (55. Lacina), Hruška (77. Štěpánek), Jakub Göth.