Zápas plný obratů rozhodl hlavou Tesař

Autor: David Kratochvíl - Pondělí, 12. září 2022, 00.53 hod.

Fotbalisté Bedřichova zvítězili v neděli odpoledne nad HFK Třebíč doma těsně 3:2. Za Bedrníky poprvé v sezoně nastoupil hrající kouč Jan Göth, ale po necelé čtvrthodině kvůli obnovenému zranění musel střídat.

Kouč poslal do utkání od první minuty také svého bratra a staronovou posilu v bedrníkovském dresu Jakuba Götha, který nastoupil nezvykle na stoperu. Domácí chtěli zlomit nepříjemnou sérii porážek, a doma chtěli navázat na výhru s rezervou Velké Bíteše. Základy tomu položil ve v páté minutě právě hrající trenér domácích, jenž přesnou střelou poslal Bedrníky do vedení.

Za osm minut ale bylo srovnáno, protože Martin Rygl dokonale schoval svůj střelecký pokus za obránce a Šána v brance už se mohl jen ohlédnout, jak mu míč rozvlnil síť. Po přestávce měl pět minut po pauze na noze Diviš po přihrávce Tesaře, ale sám proti gólmanu Beerovi neuspěl. A tak záhy přišel trest v podobě vedoucí branky HFK po centru ze strany.

A to ještě Šána o chvíli později zachraňoval reflexem před dalším inkasováním na čáře. Po hodině hry ukázal svou zkušenost Göth a podél padajícího gólmana srovnal. Rozhodnutí přišlo sedm minut před koncem, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou Dvořáček a svou brankou dokonal další obrat ve skóre tohoto zápasu.

Zápas se hrál vlivem intenzivního deště před i během utkání na velmi těžkém terénu. Hosté v závěru měli tlak, ale vyrovnávací branku z něj ale naštěstí pro Bedrníky nevytěžili. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - HFK TŘEBÍČ 3:2 (1:1)

Branky: 5. Göth Jan, 61. Göth Jakub, 83. Tesař Dan - 13. Rygl Martin, 54. Uličný Ondřej. Rozhodčí: Žaloudek Patrik - Šíma Nikolas, Cirhan Miloš. Delegát: Dobrovolný Zdeněk. ŽK: Šána, Jakub Göth, Dvořáček, Lacina - Suchna. 70 diváků

Sestava Bedřichova: Šána - Jakub Göth, Pokorný, Dvořáček - Mareš, Vodička (38. Jahoda), Tesař, Došek, Diviš (73. Hruška), Jan Göth (15. Samek), Lacina