Zápas podzimu je tady. Dorost si to v sobotu rozdá s Okříškami doma v 10 hodin o první místo

Autor: David Kratochvíl - Středa, 25. 2023, 07.42 hod.
Starší dorostenci zvládli vítězně i třetí zápas v řadě. Bystřici na jejím hřišti v neděli dopoledne porazili těsně 3:2, když o pauze o gól prohrávali. Zisk tří bodů znamená, že si to tým kouče Davida Votavy v sobotu 28. října v 10 hodin rozdá s Okříškami o první místo po podzimní části Krajského přeboru dorostu. Soupeř z Třebíčska vede před vzájemným měřením sil tabulku o jediný bod. 

Venkovní trojboj zakončili dorostenci na půdě Bystřice nad Perštejnem, která v posledních 2 kolech zvítězila, a v posledním domácím zápase porazila v té chvíli lídra tabulky Rokytnice/Želetava. Utkání se hrálo na náhradním, menším hřišti, ale na výborném trávníku. Hosté nastoupili v sestavě z Lipníka, jen Frantu Doskočila vyměnil z taktických důvodů Jakub Pokorný.

Bedřichov vstoupil do zápasu ve velkém tempu, a hned ve 2. minutě mohl otevřít skóre Dan Henzl, ale střelou z voleje nedokázal trefil poloodkrytou branku domácích. Další náznaky šancí následovaly, až v 9. minutě Tomáš Tichý využil nedorozumění v rozehrávce domácích, obešel i brankáře a střelou do prázdné branky otevřel skóre. 

Postupem času se hra vyrovnala, domácí se snažili útočit hlavně přes svoji levou stranu, kde hrál nejlepší hráč Bystřice Žila.  Ve 21.minutě zahráli domácí rohový kop, a dík nedůrazu hostů se dostali k dorážce, ze které vyrovnali na 1:1.

Ve 28. minutě bylo ještě hůř. Po rychlém protiútoku domácích se prosadil Marek Žila a dostal svůj tým do vedení. V těchto chvílích byli hosté na ručník, a nebýt výborných zákroků Matěje Hubeného, tak mohlo být po zápase.

O poločase došlo k jedné změně, kdy zraněného Vojtu Schwarze nahradil Patrik Caha, a byl to právě navrátilec do sestavy Bedřichova, který ve 46. minutě okamžitě po nástupu na hřiště vyrovnal. Domácí nadále hrozili hlavně ze standartních situací, které zahrávali velmi nebezpečně, hosté se snažili kombinovat a dostali se do několika přečíslení, ale žádná z akcí Dana Henzla, Radka Šmardy ani Kuby Pokorného se neujala.

A tak o osudu utkání rozhodlo zaváhání jednoho z nejlepších domácích hráčů brankáře Matěje Vávry, které využil Franta Doskočil a rozhodl o zisku 3 důležitých bodů pro Bedřichov. V nastaveném čase ještě domácí zahrávali přímý kop, ale Matěj Hubený byl připravený, a svým velmi dobrým výkonem se podepsal pod výhru svého týmu.

"Do 15. minuty jsme herně dominovali, nevím co se potom stalo, ale naše hra se rozpadla, dva po sobě obdržené góly by zamávaly i s mnohem zkušenějším týmem, ale já si moc cením , že i přes nepříliš povedený výkon kluci zápas otočili. Ukázali charakter a velké fotbalové srdíčko.

Pro mě je tato výhra více než vysoké vítězství nad Telčí 7-1. Kluci chtěli hrát fotbal, snažili se o neustálou kombinaci, ale nešly nám ani jednoduché narážečky. S přibývajícím časem se vkrádala nervozita, zkušený tým by podržel balón, ale my jsme chtěli hrát a rozhodnout, z čehož pramenily časté chyby," řekl kouč David Votava po utkání. 

V sobotu 28. října hrajeme o 1. místo po první polovině sezony. Zápas začíná v 10 hodin. Los to tak chtěl, že utkání Bedřichov – Okříšky bude finále podzimu. Ale jen podzimu, soutěž trvá až do června, to nejdůležitější ještě přijde.

SK Bystřice nad Perštejnem – TJ SOKOL BEDŘICHOV 2:3 (2:1)

Branky: 21. Jindra, 28. Žila - 9. Tichý, 46. Cáha, 75. Doskočil. Rozhodčí: Muzikář Ondřej. ŽK: Stratil (B). Hřiště: Bystřice n.P.-tráva. Diváků: 43.

Sestava Bedřichova:

Hubený – Pečta (66.Š.Povolný), Stratil,  Nečada,  Kněžínek – Schwarz (46.Caha), Brnický, Tichý, Pokorný (76.Neubauer) – Henzl – Šmarda (66.Doskočil).