Bedrníci mají za sebou nejtěžší část zimní přípravy

Autor: David Kratochvíl - Středa, 1. 2023, 20.35 hod.
Svěřenci hlavního trenéra A-týmu Jana Götha mají za sebou nejtěžší část zimní přípravy. Fyzický dril postupně nahrazuje čím dál víc práce s míčem. Hráči áčka tradičně absolvují přípravu společně s B-týmem. První přípravný zápas čeká Bedrníky v sobotu 18. února, kdy vstoupí do tradičního zimního turnaje Bernard cupu na umělé trávě v Humpolci. Hráče čeká také soustředění. 

Fyzicky nejnáročnější část zimní přípravy začala fotbalistům už v prvním lednovém týdnu. Tradiční nabírání kilometrů doplnily tréninkové jednotky, které hráči strávili na umělé trávě v Jihlavě, ale nechyběla ani potřebná regenerační složka. Tento tréninkový blok vyvrcholí soustředěním, které proběhne v termínu od 24. do 26. února na Pelhřimovsku.  O něm ale bude klub informovat samostatně.

Herní část zimní přípravy začne fotbalistům v sobotu 18. února. Odehrají celkem pět přípravných utkání v týdenních cyklech. Pokaždé v sobotu a vždy na umělé trávě v Humpolci. Představí se totiž na letos výborně obsazeném turnaji Bernard cupu.

Když bylo jasno, že ve funkci hlavního trenéra A-týmu bude pokračovat Jan Göth, v kabině se hned naplno rozběhly diskuze nad pověstnou zimní přípravou mladého kouče, který je pověstný tím, že si zakládá na výborné fyzické připravenosti svých svěřenců a své pověsti dostává do puntíku. 

Zimní část přípravy probíhá tradičně  pro hráče A i B-týmu společně.  Výběhy do přírody kouč doplnil tréninkovými jednotkami na umělé trávě. Hráči mají za sebou i nepopulární výběh na Šacberku ve Zborné, která je místní částí Jihlavy. Poslední dlouhý výběh absolvovali hráči ve středu 1. února navečer. V pátek 3. února bude další večerní tréninková jednotka na umělé trávě v Jihlavě. 

Lodivod Jan Göth si pochvaluje přístup hráčů. "Chtěl bych jim strašně moc poděkovat a zároveň je i pochválit, jak k zimní přípravě všichni do jednoho přistoupili. Na každou tréninkovou jednotku máme prakticky plný kádr. Všichni víme, že jarní část sezony bude těžká, a i proto jsem moc rád, že si to uvědomujeme úplně všichni a taky k tomu podle toho přistupujeme. Toho si moc vážím, protože všichni chodíme do práce, nebo kluci studují, přesto si na trénink kluci najdou čas, což je skvělé," říká kouč Jan Göth. 

 

Termíny přípravných zápasů A-týmu TJ Sokol Bedřichov

 DATUM ČAS ZÁPAS MÍSTO
sobota 18.2. 18.00 FC Slovan HAVL. BROD vs. TJ Sokol BEDŘICHOV ÚT Humpolec
sobota 25.2. 18.00 Sokol ŠTOKY vs. TJ Sokol BEDŘICHOV ÚT Humpolec
sobota 04.3. 14.00 TJ Sokol BEDŘICHOV  vs. Sokol ČERVENÉ JANOVICE ÚT Humpolec
sobota 11.3. 11.30 TJ Sokol BEDŘICHOV vs. Sapeli Polná ÚT Humpolec
sobota 18.3. 14.00 TJ Sokol BEDŘICHOV vs. A.F.C. HUMPOLEC B ÚT Humpolec