Bedrníci míří na želetavský Juventus

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 20. 2022, 00.09 hod.
V neděli 21. srpna zajíždějí svěřenci trenéra Zbyňka Peštála na půdu Želetavy, kde od 16.30 hodin svedou boj o další tři mistrovské body v rámci 3. kola I. A třídy skupiny B. Půjde o souboj osmého se sedmým týmem tabulky. Utkání bude řídit trojice rozhodčích: Beneš Tomáš - Liška Zbyněk, Valíček Adam.

Bedrníci jedou na Třebíčsko posilněni domácím vítězstvím proti rezervě Velké Bíteše. Na želetavském stadionu chtějí navázat na výkon z prvního, nikoli z druhého poločasu sobotního duelu. "Když budeme hrát, jako v druhém poločase, tak v Želetavě nevyhrajeme, tím jsem si na 100 procent jistý. Soupeř má zkušený mančaft," říká útočník David Lacina. 

"Musíme hrát hlavně po zemi. V útoku nemáme vysoké hráče. Nesmíme se bát chodit do vápna jeden na jednoho. To nám zatím v zápasech dost chybělo a navíc musíme hru zrychlit," říká navrátivší se útočník do sestavy Bedrníků, kdy v neděli stihl odehrát půl hodiny z utkání. 

Záložník Roman Diviš doufá, že jeho týmu se bude dařit v koncovce o poznání víc než v předchozím venkovním zápase v Herálci. "Musíme proměňovat naše šance, odevzdat maximální výkon a uvidíme, na co to bude stačit," vyhlíží zápas na půdě želetavského Juventusu středopolař. 

Trenér Zbyněk Peštál očekává bouřlivou atmosféru. "Myslím si ale, že horší, než v Herálci to nebude," glosuje zkušený kouč. "Pokud tam předvedeme výkon jako proti Velké Bíteši, tak to tam budeme mít hodně těžké. Vracíme se nám nějací hráči po dovolených. Výhra nám dala v týdnu klid na přípravu. Dodala nám nějaké sebevědomí. Uhráli jsme nulu vzadu," těší kouče.

Šošoni už mají také zápas v Herálci za sebou. Po vyrovnaném první poločase domácí otočili až v závěru utkání a Herálec tak doma ani ve druhém utkání doma body neztratil a vyhrál 4:2. Želetava má stejně bodů jako Bedřichov, kdy v úvodu sezony využila výhodu domácího prostředí a zvítězila 3:2 nad Velkým Beranovem.