Bedrníci v Měříně urvali vítězství v úplném závěru

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 31. 2022, 21.13 hod.
Fotbalisté Bedřichova zakončili letní přípravu na novou sezonu vítězstvím. V Měříně v neděli v podvečer zvítězili v hektickém závěru 3:2 a v přípravě nepoznali hořkost porážky a neztratili v ní ani bod. 

Na půdě posíleného celku z Měřína, který se stejně jako Bedřichov, představí ve stejné skupině I. A třídy, začali hosté výborně. Po faulu ve vápně dostal možnost po dvaceti odehraných minutách poslat Bedrníky do vedení Adam Samek.

Brankáře poslal sice na druhou stranu, ale trefil ze svého pohledu jen pravou tyč domácí svatyně. Prakticky hned z protiútoku mohli domácí potvrdit známé přísloví "nedáš, dostaneš" Jenže proti byl brankář Šána, který dokonale přečetl záměr domácího hráče a jeho přízemní střelu na vzdálenější tyč lapil.

Po půl hodině dostal možnost exekuce pokutového kopu hostující Homola, ale ani ten neuspěl. Míč z penaltového puntíku poslal na druhou stranu než jeho předchůdce Samek, ale domácí gólman v ideální výšce, míč za svá záda nepustil. 

Ještě před ním mohl pěknou kombinační akci do prakticky odkryté brány uklidit Tesař, ale nedokázal míč nasměrovat mezi tři tyče, a proto se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu. 

Po osmi minutách druhé půle rozvlnil síť po precizní spolupráci s Divišem Göth. Jenže hned z protiútoku bylo srovnáno. Nekoncentrovanosti hostí využil po diskutabilním zákroku Diviše ve vápně Krčál, který hostům ukázal, kterak se proměňuje penalta.

Po hodině hry mohl vrátit vedení na stranu Bedřichova Diviš, který se dostal k odraženému balónu ve vápně po rohovém kopu, ale svůj pokus nasměroval mimo tři tyče. 

Osm minut před koncem poslal domácí poprvé v zápase do vedení Crkal, ale i když už hostům docházely síly, tak v sobě našly sílu na obrat v zápase. Nejprve srovnal z protiútoku Štěpánek a v poslední minutě překlopil výsledek na hostující stranu hlavou Samek po centru ze standardní situace Homoly. 

Oba hráči se tak vykoupili za neproměněné penalty z prvního dějství. Příští zápas už bude mistrovský. Sezona pro A-tým Bedru začíná v neděli na půdě Herálce.

TJ JISKRA MĚŘÍN - TJ SOKOL BEDŘICHOV 2:3 (0:0)

Branky: 55. Krčál (z pen.,), 82. Crkal - 53. Göth, 84. Štěpánek, Samek.

Rozhodčí: Rosický.

Diváků: 75.

Sestava Bedřichova: Šána - Pokorný, Vorálek (72. Vorálek), Dvořáček (71. Šimáček), Grepl, Samek, Homola (71. Štěpánek), Göth, Diviš, Hruška Tesař (83. Homola). Trenéři: Zbyněk Peštál, Ondřej Lacina