Bedrníkům start do sezony vůbec nevyšel

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 7. 2022, 19.45 hod.

Fotbalistům Bedřichova vstup do nováčkovské sezony v I. A třídě nevyšel. Na půdě Herálce prohráli vysoko 0:3. Svěřenci trenéra Zbyňka Peštála doplatili na nulovou efektivitu v koncovce. Ze sestavy těsně před utkáním navíc vypadl kvůli zranění záložník Jan Göth.

Fotbalistům Bedřichova vstup do nováčkovské sezony v I. A třídě nevyšel. Na půdě Herálce prohráli vysoko 0:3. Svěřenci trenéra Zbyňka Peštála doplatili na nulovou efektivitu v koncovce. Hosté do zápasu nevstoupili dobře. Na jejich kopačkách byla znatelná nervozita, přesto to mohli být o ni, kdo v příjemném fotbalovém počasí otevře gólový účet zápasu.

Po pěti minutách totiž běžel sám na gólmana Kubicu Diviš, ale v tísni před dotírajícími obránci volil ještě přihrávku, kterou už domácí defenzíva dokázala odklidit do bezpečí. Trest přišel po deseti minutách, kdy domácí dobře kopnutou standardní situací způsobili zmatek v bedřichovském vápně, který nakonec vyústil ve vedoucí branku heráleckého výběru.

 

Osm minut na to mohl srovnat Samek, ale nepropálil z malého vápna výborně chytajícího domácího brankáře. Za dalších pět minut z malého vápna hlavičkoval po rohu Vodička nad branku. Vyrovnání po půlhodině hry měl na noze Diviš, ale i jeho samostatný nájezd Kubica vyškrábl na roh. Z protiútoku se pro změnu zaskvěl Šána, který vytáhl gólovku domácích taky na roh.

Deset minut před půlí Diviš trefil tyč. Trest na sebe nenechal čekat dlouho. Domácí zvýšili po rohu hlavou Kadlecem. Po pauze už domácí ukázali zkušenost. Přesto mohl po hodině hry vsítit kontaktní branku Homola, ale trefil jen břevno domácí svatyně.

Poté se hosté 17 minut před koncem hodně rozčilovali, když domácí vsítili třetí branku, kdy reklamovali ofsajd domácího hráče, ale protesty byly marné. V posledních 15 minutách už byl zápas hodně nervózní a na výsledku zápasu už se nic nezměnilo.

TJ Sokol Herálec - TJ Sokol Bedřichov 3:0 (2:0)

Branky: 10. Štěrba Jaroslav, 40. Kadlec Radim, 73. Boháč Milan.

Rozhodčí: Kříž Jan - Svoboda Patrik, Dvořák Miloš.

120 diváků. ŽK Bedřichova: Homola, Samek, Vaněk.

Sestava Bedřichova: Šána - Pokorný, Vorálek (57. Kolman), Grepl, Samek - Vodička, Homola (81. Šaroun), Neuwirth (57. Vaněk), Diviš, Štěpánek (68. Pavlíček) - Tesař.