Domácí neporazitelnost po výhře nad Želetavou trvá, příště opět doma

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 30. září 2023, 23.12 hod.
Svěřenci trenéra Jana Götha zvládli vítězně sobotní duel 9. kola I. A třídy skupiny B, když doma porazili Želetavu těsně 2:1. O branky domácích se v průběhu prvního poločasu postaral Pavlíček a z penalty Diviš. V příštím kole se Bedrníci představí opět doma, když od 15 hodin v sobotu 6. října hostí rezervu Velké Bíteše.

Hosté přijeli k utkání 9. kola druhé nejvyšší krajské soutěže bez pěti hráčů základní sestavy. Ztráty musel ale počítat i domácí lodivod Jan Göth, který nemohl počítat z nejrůznějších důvodů s Josefem Hruškou, Lukášem Dvořáčkem nebo Jiřím Vodičkou. Naopak se do sestavy vrátil v minulém kole absentující Vojtěch Došek, který zaplnil místo ve středové formaci právě na místo v minulém kole na hřišti Měřína výtečného Hrušky, jenž se právě v minulém duelu zranil. 

Domácí od první minuty měli herní převahu a měli míč prakticky jen na svých kopačkách. Hosté se k první střele na bránu dostali až sedm minut před poločasem. Žádná divácky atraktivní podívaná to ale v sobotu odpoledne nebyla. Na těžkém terénu se na první šanci domácích čekalo čtvrthodinu, když po rohu nasměroval míč hlavou do brány Tesař, ale hosté z brankové čáry stihli odvrátit do bezpečí. 

Tesař pak hned z dalšího útoku nádhernou průnikovou přihrávku vybídl ke skórování Pavlíčka, jenž nabídnutou příležitostí nepohrdl a poslal domácí do vedení. Deset minut na to tvrdě pálil Došek, ale jen do náruče brankáře Želetavy. 

Záhy se neprosadil Homola a po něm z rohu ani Tesař, který mířil zády vedle. Nad branku nasměroval přímák i Jakub Göth. Když už to vypadalo, že domácí povedou o půli jen o branku, přišel faul ve vápně a z penalty se s notnou dávkou štěstí prosadil Diviš, který vsítil svůj už desátý gól v sezoně. Vynahradil si tak svoje neúspěšně zakončené sólo, které bylo k vidění o pár desítek vteřin před tím.

Hosté se dostali zpátky do zápasu z kraje druhé půle, když se prosadili po rohovém kopu a záhy nastřelili  brankovou konstrukci. Po hodině hry mohl rozhodnout Homola, ale neprostřelil brankáře. Hodně emocí vyvolala 58. minuta, když po zákroku hostujícího kapitána Vojtěcha Čurdy musel nuceně střídat domácí brankář Bartoň s tržnou ránou v obličeji. 

V 65. minutě musel střídat i stoper Jakub Göth. Posledních 20 minut zápasu už bylo hodně rozkouskovaných. Víc se nehrálo, než hrálo, a to i vlivem narůstajícího počtu nedovolených zákroků. Několik z nich zakusil kapitán Bedrníků Roman Diviš, ale vítězství se domácím už podařilo uhájit. 

30. 9. 2023 15:00, 9.kolo, SportFotbal 1.A třída mužů, sk.B

TJ SOKOL BEDŘICHOV - SOKOL ŽELETAVA 2:1 (2:0)

Branky: 18. Pavlíček, 44, Diviš (z pen).  Rozhodčí: Bulín Filip – Tomšů Václav, Babák Martin. ŽK: Jakub Göth, Diviš - Poledna, Jičínský, Hybner, Čurda, Hekrdla.  Delegát: Beneš Jaroslav. Hřiště: Bedřichov. Diváků: 100.

Sestava Bedřichova:

Bartoň (58. Šána) - Vorálek, Mareš, Göth Jakub (65. Pokorný Tomáš), Štěpánek - Homola, Neuwirth, Došek (75. Cáha), Tesař, Pavlíček (75. Pokorný Jakub) - Diviš.