Dorost se po demolici Nedvědic vyhoupl už na druhou příčku

Autor: David Kratochvíl - Středa, 26. 2022, 22.44 hod.
Dorostenci doma potvrdili roli favorita a rozdílem třídy přehráli v rámci 12. kola Krajského přeboru Nedvědice. V neděli odpoledne zvítězili vysoko 8:0, když o zisku tří bodů rozhodli už během prvního poločasu. Na vedoucí Ždírec nad Doubravou ztrácí svěřenci Jiřího Novického tři body. Do konce podzimu zbývají odehrát už jen dva zápasy. Bedrníci se představí na HFK a doma uzavřou půlsezonu s Lipníkem.

Situace v tabulce před předposledním domácím zápasem podzimu z pohledu dorostenců byla rozehrána jasně. Pokud to s pokusem o okamžitý návrat do divize svěřenci Jiřího Novického myslí vážně, nemohli si s předposledními Nedvědicemi dovolit zaváhat. 

Soupeř ze Žďárska v předchozích 11 kompletně odehraných kolech získal jen tři body, za jediné vítězství. Ostatní zápasy pro něj skončily porážkou. Nedělní soupeř má problémy s produktivitou, když nastřílel v prozatimním průběhu soutěže jen deset branek a zároveň disponuje nejhorší obranou. Inkasoval totiž už 62 branky. 

Navíc domácí od první minuty na soupeře vlétli a během pěti minut vedli o dvě branky. Do poločasu přidali i další čtyři. I po přestávce dorostenci Sokola hráli schutí a nakonec se skóre zastavilo na konečném výsledku 8:0.

"Přiznám se, že jsem ze zápasu měl trochu obavy. Naštěstí jsme na soupeře vlětěli a vstřelili dvě rychlé branky do pěti minut od začátku zápasu. Pak už byl zápas prakticky v naší režii. Soupeř působil odevzdaně," všiml si kouč Novický. 

"Po čtvrthodině jsme vedli o tři branky. Kluci si pak začali zkoušet na hřišti různé věci. Proto jsme je museli zase trochu nasměrovat. Předvedli jsme dobrý fotbal, hezké akce. Na tomhle zápase není moc co hodnotit. Děkuji klukům, že utkání zvládli," dodal lodivod Bedrníků. 

Na Bedrníky nyní  čeká náročný program. V neděli 30. října se od 10 hodin představí v Třebíči na stadionu HFK. O týden později půlsezonu uzavřou před vlastními fanoušky odvetným duelem s Lipníkem. Zápas v neděli 6. listopadu začíná v 11 hodin. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - SK PERNŠTEJN NEDVĚDICE 8:0 (6:0)

BRANKY: 4. Doskočil František, 5. Bracek Jan (vl.), 15. Tichý Tomáš, 18. Doskočil František, 27. Cáha Patrik, 35. Tichý Tomáš, 50. Nováček Vojtěch, 62. Kálay Martin. Rozhodčí: Másilko Bronislav. Bez ŽK. 40 diváků.

Sestava Bedřichova: Povolný - Tichý, Pavlíček, Švaříček (68. Vařbuchta), Brnický (Lokvenc), Pečta, Nečada, Cáha (60. Kálay), Doskočil, Stratil (68. Šebesta), Nováček.