Dorostenci mohou v neděli v Telči stvrdit titul i postup do divize

Autor: David Kratochvíl - Čtvrtek, 6. 2024, 22.00 hod.
Starší dorostenci v posledním kole Krajského přeboru zajíždí na hřiště Telče. Pokud zvítězí, stanou se mistry aktuálního soutěžního ročníku a zároveň si zajistí po dvou sezonách návrat do divize. Zápas začíná v neděli 9. června ve 12 hodin. Jistotu mistrovského titulu a postupu mohou mít svěřenci Davida Votavy už v sobotu, ale to pouze za předpokladu, že Rokytnice doma podlehne Vrchovině. Jinak musí Bedrníci v Telči vyhrát, protože s druhým celkem tabulky mají horší vzájemný zápas a celek z Třebíčska ztrácí na Bedřichov jen bod. 

V pořadí 21.kolo přivedlo vedoucí tým tabulky KP dorostu Sokol Bedřichov na hřiště do Okříšek. Po celonočním dešti bylo hřiště ve velmi dobrém stavu, což plně vyhovovalo technické a rychlé hře hostů. Do první ložené šance se hosté dostali v 10.minutě, a hned z toho byla změna skóre.

Ondra Stratil předskočením získal balón, vyvezl ho na soupeřovu polovinu a ideální přihrávkou vybídl ke skórování Alexe Vašíčka, který postupoval sám na branku. Brankář domácích Patrik Purer neměl šanci 0-1. Za chvilku mohlo být ještě lépe.

Po centru zleva Patrik Cáha trefil hlavou tyč domácí branky , a následně Dan Henzl dorážel svoji střelu, ale netrefil poloprázdnou branku Okříšek.  A když svoji loženku nevyužil ani Alex Vašíček, který po zpětné přihrávce netrefil náběh z hranice penalty, museli hosté počkat na odměnu za svoje úsilí až na závěr  poločasu.

Nejprve ve 39.minutě Petr Brnický střelou z 18m zvýšil na 0-2, a následně ve 44.minutě Dan Henzl křižnou střelou ze 16m uzavřel skóre 1.půle na 0-3. Domácí bojovali, ale za celou 1.půli ani jednou výrazně neohrozili Matěje Hubeného v brance Bedřichova.

Ve 2.poločase hosté pod dojmem vysokého vedení výrazně ubrali. Snaživí domácí hru vyrovnali, a mezi 60.-75. minutou byli lepším týmem. Vytvořili si několik nebezpečných standartních situací, se kterými si obrana Bedřichova v čele se 16-letým Ondrou Poulem, který nastoupil poprvé do základní sestavy,  poradila. Paradoxně do největší šance domácí poslal po nesmyslné malé domů Alex Vašíček, ale Matěj Hubený prokázal formu z posledních týdnů.

V posledních minutách hosté hru zklidnili, a kapitán Petr Brnický střelou z 20 m zvýšil na 0-4. Bedřichov díky tomu odváží z Okříšek velmi důležité tři body.

"Pochvala za přístup k utkání, výborný, takticky vyspělý výkon v 1.poločase. Druhá půle, to byla taková jarní klasika, vedeme, příliš se uspokojíme, a pod dojmem výrazného vedení šíleně ubereme. To by se nám již v Telči, kde očekávám mnohem těžší utkání nemuselo vyplatit.

Velmi dobrá hra stoperské dvojice Stratil – Poul, v 1. půli velmi aktivní hra po lajnách a do svého vystřídání perfektní Patrik Cáha, který dnes nechal na hřišti pro svůj tým spoustu sil. Jsem rád , že Matěj vychytal další nulu, ale Alex mu jí zřejmě nepřál, protože malá domů ve 2.poločase byla strašidelná.

Výhra patří všem těm rodinným příslušníkům a fanouškům, kteří přijeli a červenobílým vytvořili domácí prostředí . Moc si toho vážíme. V týdnu máme 2 tréninky na Točně, v pátek využijeme hřiště v Hybrálci, a o víkendu jdeme na to. Víru ztrácí , kdo se bojí," sdělil po zápase kouč vítězného týmu David Votava.

Okříšky/Stařeč – Bedřichov 0:4 (0:3)

Sestava Bedřichova: Hubený  - Povolný (82.Pečta), Stratil, Poul, Kněžínek (82.Neubauer) – Vašíček (76.Doskočil), Tichý, Henzl, Brnický, Zeman (82.Šmarda) – Cáha ( 59. Aguila Leon)