Dorostenci udeřili v závěru a udrželi lídra tabulky na kontakt

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 19. září 2023, 23.41 hod.
Starší dorostenci v 5. kole Krajském přeboru dokázali vyhrát dvěma brankami v závěru utkání v Radešínské Svratce na Žďársku 2:0 a na vedoucí Ždírec nad Doubravou ztrácejí z druhého místa tři body. Jen o skóre horší jsou za Bedrníky ještě další tři mančafty, které totožně získaly tucet bodů. V neděli 24. září se svěřenci Davida Votavy představí na půdě Světlé nad Sázavou, která o víkendu padla vysoko v Okříškách 7:1. Zápas začíná ve 12.30 hodin. 

Dorost se po nepovedeném minulém kole představil na krásném trávníku v Radešínské Svratce. Před ideální diváckou kulisou, za teplého počasí se hrál oboustranně svižný a zajímavý zápas. Hosté již v sestavě s Petrem Brnickým, a poprvé letos v základu s Radkem Šmardou se mohli radovat již ve 2.minutě, kdy brankář domácích fantasticky zasáhl proti 100% gólové šanci Dana Henzla.

Ten se dostal do dalších dvou šancí, nejprve po individuální akci, a výborném centru netrefil přihrávku Franty Doskočila , a poté již propíchl balón za brankáře, ten ho v souboji „atakoval,"  ale hrálo se dál. Dvakrát se do slibné akce dostal Radek Šmarda, ale finální řešení mělo k ideálu daleko. Domácí hrozili zejména ze standartních situací, ale protože se žádná neujala, tak poločas skončil 0:0.

Ve 2.poločase bylo vidět, že vedoucí gól by oba týmy výrazně přiblížil k tříbodovému zisku,  domácí hru zjednodušili, a standartní situace, hlavně rohové kopy, byly z jejich strany velmi nebezpečné. Ale v 77. minutě udeřilo na druhé straně.

 Patrik Cáha naběhl za obránce, a střelou o tyč otevřel skóre. Domácí vsadili vše na jednu kartu, a v nastaveném čase se posunul do vápna při rohovém kopu i brankář. Akci vystihl Dan Henzl, a mazácky sólem přes celé hřiště potvrdil zisk 3 bodů pro Bedřichov.

"My jsme si v kabině před utkáním jednoznačně řekli, že nic jiného než 3 body nebereme, a jsem moc rád, že k tomu tak kluci přistoupili, a naprosto jednoznačně potvrdili, že na předchozí utkání chceme velmi rychle zapomenout.  

Velká pochvala pro obrannou čtyřku. Takto by měla vypadat hra obrany. Myslím, že přes velmi dobrý výkon domácích je výhra naprosto zasloužená, akorát ten gól měl přijít mnohem dříve. Velkou radost mám z toho, že klíčová situace při gólu Patrika Cahy padla po akci, které jsme se věnovali polovinu tréninku v pátek.

Na můj vkus ještě příliš šetříme fyzické síly, měli bychom víc běhat, natrénováno určitě máme. Příští týden zajíždíme do Světlé, kde nás nečeká určitě snadný zápas. Soupeře jsem viděl, chce a  hraje fotbal, což by nám mělo vyhovovat," sdělil po utkání kouč vítězného týmu David Votava. 

FK TJ RADEŠÍNSKÁ SVRATKA - TJ SOKOL BEDŘICHOV 0:2 (0:0)

Branky: 77. Cáha, 90. Henzl. Rozhodčí: Babák. ŽK: Šustr, Rous, Melichar - Nečada, Stratil, Doskočil. 80 diváků.

Sestava Bedřichova:

Hubený - Pokorný (75. Povolný), Nečada, Stratil, Kněžínek, Šmarda (68. Neruda), Henzl, Brnický, Tichý, Doskočil (68. Neubauer, Cáha.