Kouč béčka Lapeš: V první půli jsme měli soupeře výsledkově "zabít"

Autor: David Kratochvíl - Středa, 24. 2023, 14.00 hod.
Kdyby po prvním poločase 23. kola I. B třídy skupiny B svítil na ukazateli skóre vícebrankový rozdíl ve prospěch juniorky fotbalistů Bedřichova, těžko by se mohl v domácím souboji s Radešínskou Svratkou divit. Jenže svěřenci trenéra Ondřeje Lapeše opět doplatili na nemohoucnost v koncovce. Po poločase sice Bedrníci vedli, ale jen o gól. Navíc soupeř po pauze otočil a odvezl si na Žďársko všechny body. 

Trenére, jaké je vaše hodnocení utkání?

Zápas se mi hodnotí velmi těžko, protože jsme nezískali ani bod, i když jsme měli získat 3 body. V první půli jsme podali velmi dobrý taktický výkon. Soupeře jsme to tolika šancí nepouštěli, naopak jsme hrozili rychlými brejky. V první půli jsme se dokázali prosadit akorát jednou, když odražený míč po rohu krásně trefil Hruška. Bohužel to byla jediná trefa v první půli, ale když to vezmu střízlivě, tak jsme první půli měli vyhrát alespoň o 3 branky.

Co se stalo s mužstvem po přestávce?

Ve druhé půli jsme úplně nechytili začátek a soupeř srovnal kvalitní křižnou střelou po zemi. I nadále Svratka působila aktivněji a my se soustředili na defenzivu a brejky. Zápas jsme zvládali až do závěru, kdy jsme vlastním nedůrazem dali soupeři šanci ke střele, která byla výstavní a otočila zápas ve prospěch Svratky.

Blíží se finiš sezony, je to další cenná zkušenost pro naše mladé hráče?

Pro mladší kluky je takový zápas další zkušenost. Sami viděli, že když se prostě neproměňují šance, tak ten zápas může skončit opačně, než to nakonec vypadá. Místo toho, abychom soupeře „zabili“ v první půli, tak jsme v poslední minutě o zápas přišli, což mi přijde jako velká škoda. Teď se musíme soustředit na zápas ve Starči, kde se bude hrát o velmi důležité 3 body.

TJ SOKOL BEDŘICHOV B - FK TJ RADŠÍNSKÁ SVRATKA 1:2 (1:0)

Branky: 23. Hruška Josef - 54. Pulkrábek Martin, 89. Požár Daniel. Rozhodčí: Kubeš. 35 diváků.