Kouč dorostu: Hráči umí velké věci. Musí to ale ukázat taky v zápase

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 12. září 2023, 22.17 hod.
Dorostenci v Krajském přeboru koušou první porážku v novém soutěžním ročníku. O víkendu doma nestačili na Rokytnici/Želetavu. Se soupeřem, který se na ně bodově zcela dotáhl, prohráli těsně 1:2. V neděli 17. září svěřenci Davida Votavy nastoupí od 12.30 hodin v 5. kole na půdě Radešínské Svratky. 

Ve 4. kole Krajského přeboru dorostu nastoupil Bedřichov na domácí půdě proti týmu Rokytnice/Želetava, který byl v předchozích dvou venkovních utkáních 100%. Od začátku hosté nastoupili sebevědoměji, a domácí tým neprobudili ani dvě  gólové střely, ze kterých jedna skončila na tyči domácí branky.

V 9.minutě se již soupeř dočkal, když Rygl udělal ze dvou domácích obránců kuželky, a nekompromisně zakončil. Ještě hůř bylo ve 23.minutě, kdy dlouhý aut naprosto zbytečně propadl ve velkém vápně, a důrazný Štork zvýšil  na 0:2.

Do druhé půle došlo k několika změnám v sestavě, ale až příchod Radka Šmardy a Tobiáše Nerudy rozpohyboval domácí sestavu. To co domácí nedokázali za 80 minut, chtěli nasazením a bojovností zlomit v závěru. Nejprve Šimon Povolný trefil tyčku, následně Tomáš Tichý snížil, a Radek Šmarda střelou z 18m orazítkoval spojnici tyčky a břevna.

V poslední minutě, kdy Bedřichov hrál vabank, měli hosté pojistku, ale samostatný únik vystihl Matěj Hubený, a na druhé straně Patrik Caha z malého vápna trefil jen brankáře.

"Naprosto zasloužené vítězství hostů, byli důraznější a přímočařejší. Soupeři nutno mu k výhře pogratulovat. Náš výkon je velkým zklamáním. Hrát 10 minut nestačí ani v okresní soutěži.  Oba góly padly po školáckých chybách.  Jmenovat jednotlivce je zbytečné, to zůstane v kabině. Kluci v závěru zápasu  chtěli vše napravit, ale bojovnost a nasazení je ve sportu samozřejmost, za to se nechválí," sdělil po utkání kouč David Votava.

"Prostě nám chyběla kvalita. Pod prohrou je podepsaná  moje špatně nastavená taktika, a v tomto zápase jsem netrefil sestavu. Souhlasím s vyjádřením mého kamaráda Davida Oulehly po zápase ve Vlašimi, nemůžeme se rouhat, máme 9 bodů," uvědomuje si.

"Jedeme dál, tým se pozná, když se prohraje, po výhře je každý hrdina. Za dnešní výkon mohu pochválit Radka Šmardu, ze kterého se může, pokud si to srovná v sobě, vyrůst velký fotbalista.  Celkově tento tým má budoucnost, jen potřebuje čas dozrát. Na tréninku někdy hráči dokáží velké věci, ale v zápase to nedokáží zopakovat," říká.

9. 9. 2023 13:00, 4.kolo, AGADOS KP dorostu

TJ SOKOL BEDŘICHOV - 1.SK ROKYTNICE NAD ROKYTNOU 1:2 (0:2)

Branky: 85. Tichý - 9. Rygl, 23. Štork. Rozhodčí: Zamastil Ondřej. ŽK: Nečada, Henzl - Bartejs. Hřiště: Bedřichov. Diváků: 68.

Sestava Bedřichova:

Hubený - Pokorný (63. Neruda), Nečada, Stratil, Kněžínek (63. Šmarda), Neubauer (46. Povolný), Henzl, Lakomý (46. Lokvenc), Tichý, Doskočil, Cáha.