Kouč dorostu: Nedvědice ani HFK nesmíme podcenit

Autor: David Kratochvíl - Středa, 19. 2022, 23.27 hod.
Dorostenci Bedřichova v Krajském přeboru zaznamenali ve víkendovém 11. kole důležitou výhru 6:1 na půdě Velkého Meziříčí. Tři kola před koncem podzimní části ztrácí na vedoucí Ždírec nad Doubravou tři body. V neděli 23. října hostí svěřenci kouče Jiřího Novického předposlední Nedvědice. Zápas má výkop stanoven ve 12.30 hodin. 

"Pokud to s útokem na první místo myslíme vážně, pak si další ztrátu už nemůžeme dovolit. Jsme favorité. V neděli musíme zvítězit a získat tři body do tabulky. Její čelo je extrémně vyrovnané a každá bodová ztráta bolí o to víc," uvědomuje si hlavní trenér dorostenců. 

Tabulka na čele je opravdu našlapaná, protože aktuálně vedoucí Ždírec nad Doubravou má 25 bodů. Za ním je Bystřice s dvoubodovou ztrátou a Bedřichov, Světlá a Lipník mají na lídra ztrátu jen tří bodů, takže každé kolo může s pořadím na špici hojně zamíchat. 

Dorostenci ve Velkém Meziříčí nastoupili v neděli dopoledne a zápas na Žďársku pro ně nezačal dobře. Už po sedmi minutách totiž prohrávali. Kapitán Václav Pavlíček ale dokázal za sedm minut srovnat a těsně před poločasovou pauzou strhl vedení na stranu Bedrníků.

Po přestávce přidali hosté ještě další čtyři branky a druhá výhra v řadě byla na světě. V rámci podzimní části sezony se kromě Nedvědic střetnou dorostenci ještě v Třebíči s tamním HFK a doma v odvetě přivítají Lipník, který na jeho půdě porazili na konci září vysoko 6:1.

"Měli jsme tři nebo čtyři rohy hned v začátku utkání. Místo toho, abychom některý využili a šli do vedení my, tak jsme inkasovali," mrzelo kouče. "Naštěstí jsme ale dokázali srovnat a před pauzou dát vedoucí branku. Po pauze už to bylo jednoznačné, kdo jde v zápase za vítězstvím. Začali jsme soupeře přehrávat. Odpadl," hodnotí Novický.

V neděli proti Nedvědicím ví, že jeho tým bude jednoznačným favoritem duelu. Soupeř ze Žďárska totiž prozatím v průběhu soutěže získal tři body za vítězství doma. Venku ještě bodovat nedokázal a je předposlední v tabulce.

"Víme, že tři body jsou pro nás povinnost, ale všichni víme, jak to s takovými soupeři bývá. To samé v dalším kole proti třebíčskému HFK. Někteří kluci už říkají, jak si zastřílejí, ale mám z toho trochu obavy," varuje před podceněním.

FC VELKÉ MEZIŘÍČÍ - TJ SOKOL BEDŘICHOV 1:6 (1:2)

Branky: 7. Šváb Tobias - 14. Pavlíček Václav, 45. Pavlíček Václav, 55. Cáha Patrik, 64. Cáha Patrik, 57. Stratil Ondřej, 73. Doskočil František. Rozhodčí: Svoboda Ondřej. ŽK: Winterling (VM). 28 diváků.

Sestava Bedřichova: 

Ondruš - Tichý, Pavlíček, Švaříček (62. Nováček), Lokvenc (62. Brnický), Pečta, Pokorný (82. Kálay), Nečada, Cáha, Doskočil (88. Vařbuchta), Stratil.