Mašek o poháru: Ráno se mi vstávalo těžce

Autor: David Kratochvíl - Pondělí, 1. 2022, 23.17 hod.
Pět minut před koncem první půle se mohli dostat do vedení ze standardní situace, místo toho rezerva Bedřichova v nedělním utkání v rámci Krajského poháru do poločasu od favorizovaného soupeře inkasovala. Jenže ne jen jednou. Světlá nad Sázavou se prosadila hned dvakrát, což podle obránce Bedrníků Dalibora Maška, který na hrací ploše vydržel 70 minut, zápas rozhodlo. 

V hodně poslepované sestavě nastoupila bedřichovská juniorka v generálce jako nováček nejnižší krajské soutěže v krajském poháru proti fotbalistům ze Světlé nad Sázavou, kteří hrají ještě o patro výš, tedy v I. A třídě. Jsou ale v áčkové skupině, takže na první tým Bedřichova v nadcházející sezoně nenarazí. 

Rozdíl ale mezi oběma týmy prakticky po celou první půli vidět nebyl, až na smolný závěr poločasu. "Dali jsme dohromady tým, který byl kompilátem nejen B-týmu, ale taky dorostu. V podstatě, kdo měl čas a nebyl na dovolené, tak šel hrát," říká otevřeně zkušený plejer v sestavě Bedrníků.

"Myslím si, že Světlá bude patřit v sezoně k týmům, které se budou pohybovat v horní polovině tabulky. "Bohužel jsme po dvou zbytečných chybách inkasovali dvě branky do šatny. Góly určily ráz vývoje zápasu a vlastně i výsledku, ale neodehráli jsme špatný duel. Pro nás  je to až krutý výsledek," míní Mašek. 

Třetí gól domácí inkasovali až v samém závěru utkání. "Po přestávce už jsme si nevytvářeli žádné velké šance, které by mohly vést ke korekci výsledku, ale za stavu 0:0 jsme měli několik šancí, které, kdybychom proměnili, tak jsme s dvoubrankovým náskokem mohli jít do kabin na poločasovou klidně my," říká Mašek. 

Světelští více drželi balón, byli přece jen o něco lepší a podle Maška si proto asi i o chloupek více zasloužili postoupit do dalšího pohárového kola. "Po přestávce už jsme asi ani neměli moc sil s výsledkem něco udělat. Projevilo se i to, v jakém složení jsme nastoupili. Někteří kluci spolu hráli úplně poprvé, ale z naší strany to bylo odehráno důstojně," hodnotí.

Na hřiště už se za juniorku moc dostat v krajské soutěži nechce. "Den po zápase se mi z postele vstávalo těžce. Pracovní aktivity a rodina, to je něco, co se s fotbalem kloubí jen těžko. Navíc po 20 letech mít možnost volných víkendů, je fajn. Navíc zdravotně ani výkonnostně už to není... a roli hraje i můj osobní život, ale když pomoci, tak velice nepravidelně," avizuje.