Mladší žáci jsou také mistři. Zaslouženě, říká kouč Marek Zamazal

Autor: David Kratochvíl - Středa, 14. 2023, 08.35 hod.
Mladší žáci napodobili své starší kolegy a i oni se stali mistry Krajského přeboru. V sobotu ve finálovém turnaji po nadstavbové části zvládli vyhrát oba své zápasy, a proto svěřenci Marka Zamazala mohli před druhou hodinou odpoledne zvednout nad hlavu mistrovský pohár pro celkového vítěze nejvyšší krajské soutěže. Příští soutěžní ročník čekají Zamazalovy hochy zápasy o patro výše, automaticky po postupu starších žáků, budou hrát divizi. Vítězství na finálovém turnaji v Polné na postup mančaftu vliv nemělo. 

Mladší žáci po vítězství 6:0 nad Chotěboří v posledním kole nadstavby Krajského přeboru potvrdili druhé místo v tabulce a tím se kvalifikovali do závěrečného vyřazovacího turnaje, který se hrál v sobotu v Polné. Systém finále byl nastavený tak, že První tým z A skupiny (Polná) vyzval druhého z béčka (Velké Meziříčí) a první tým z B skupiny (Humpolec) pro změnu vyzval mančaft, který po nadstavbě skončil v áčku na druhém místě (Bedřichov). 

Bedřichovští tak nastoupili v sobotu 10. června v Polné od 10 hodin proti vítězi druhé skupiny, tedy už zmíněnému Humpolci. V případě výhry svěřenci Marka Zamazala věděli, že se utkají ve finále s vítězem zápasu Polná / Velké Meziříčí. V případě, že by s Humpolcem padli, čekal by je zápas s poraženým celkem z druhého zápasu o třetí místo. Tolik k hernímu systému finálového turnaje a teď už pojďme k tomu, nejdůležitějšímu, co se dělo na hřišti.

První semifinále mezi Polnou a Velkým Meziříčím ovládl tým ze Žďárska, jenž vyhrál 3:1, druhý souboj o finále zvládli lépe Bedrníci, kteří vyhráli 2:1 (2:0) nad Humpolcem. "Do přestávky jsme si vypracovali důležité vedení. Soupeř po pauze sice v závěru utkání snížil, ale my jsme nejtěsnější možný náskok dokázali udržet," říká trenér vítězů Marek Zamazal. 

O třetí místo se tak utkala Polná a Humpolec, tedy původní vítězové svých skupin a do finále postoupil Bedřichov a Velké Meziříčí. Závěrečný zápas turnaje se hrál krátce po poledni a zvítězili v něm opět bedřichovští fotbalisté v poměru 3:1 (0:0). Už z poločasového výsledku je patrné, že vše podstatné se odehrálo až po přestávce. 

Bedrníci se ujali vedení postupně 2:0, soupeř sice dokázal rychle korigoval, ale celku z Jihlavy se opět podařilo navýšit svůj náskok na dvoubrankový rozdíl. "Ročník, co tuto soutěž vyhrál prakticky celý přechází do starších žáků. Divize se rozděluje na ročníky, takže každý ročník už bude hrát sám za sebe. Už to nebude dvouročníkový systém," vysvětluje Zamazal.

"Měli jsme výkyvy. Bylo období, kdy si myslím, že jsme byli nejlepší v soutěži. Na druhé straně ale také jsme měli období, kdy se nám moc nedařilo. Za celou sezonu si ale kluci vítězství zaslouží. Velký posun ve výkonosti udělal Humpolec oproti podzimu. V jarní nadstavbě jsem je sice hrát neviděl, ale na finálovém turnaji hrál velmi dobře. Líbili se mi. Na jaře trochu odešel Pelhřimov," všiml si. 

"Z dlouhodobého hlediska je trend jasný. Sokol Bedřichov v Krajských přeborech žáků kraluje už druhý nebo třetí rok po sobě. V obou kategoriích končíváme vždy na prvním nebo druhém místě. Po zásluze postupujeme do divize. Nikdo nám to nemůže mít za zlé," říká Zamazal.