Mladší žáci zbrojí na sobotu. I oni chtějí získat mistrovský pohár

Autor: David Kratochvíl - Středa, 7. 2023, 13.56 hod.
Poslední dva zápasy čekají mladší žáky v sobotu 10. června v rámci finálového turnaje čtyř nejlepších ze dvou skupin mančaftů tabulky Krajského přeboru po kompletně odehrané nadstavbě. Poslední zápasy se odehrály o víkendu a teprve po nich bylo jasno. Svěřenci trenéra Marka Zamazala po demolici Chotěboře 6:0 skončili na druhé pozici. Takže ze skupiny A postoupili společně s polenským Slavojem. Z "béčkové" skupiny se na turnaj kvalifikoval první Humpolec a druhý Pelhřimov.

Turnaj v Polné se bude hrát na 2x20 minut (8 hráčů v poli a brankář) - každý zápas. Systém je nastaven tak, že první tým z "B" skupiny pod kompletně odehrané nadstavbové části vyzve druhý celek ze skupiny "A" a první celek z áčkové skupiny se zase postaví druhému mančaftu z béčka. 

Vítězové těchto dvou duelů postupují do finálové boje o mistrovský pohár. Poražení si mezi sebou zahrají o třetí místo. V případě nerozhodného výsledku se kopou tři pokutové kopy nebo se v jejich exekuci pokračuje až do rozhodnutí. V případě, že dojde k  vyloučení hráče, následuje stop na jedno utkání.

Bedřichovští nastoupí v sobotu 10. června v Polné od 10 hodin proti vítězi druhé skupiny, tedy Humpolci. V případě výhry se utkají ve finále s vítězem zápasu Polná / Velké Meziříčí. V případě, že s Humpolcem prohrají, čeká je zápas s poraženým celkem z druhého zápasu o třetí místo. 

"Tím, že jsme v sobotu doma porazili Chotěboř, dokázali jsme se na turnaj kvalifikovat. Kluci tímto vítězstvím mají dostatek mentálních i fyzických sil na to, aby bojovali o prvenství v celé soutěži. Kluky toto vítězství nakoplo, bylo vidět, že věří, že zápas zvládnou. Kdybychom sečetli body z podzimu a z jara, tak už jsme mistři nyní, ale kluci věří, že jsou schopní zvládnout celý turnaj," říká k tomu trenér mladších žáků TJ Sokol Bedřichov Marek Zamazal.

Proti jeho týmu bude v cestě za titulem stát jako první Humpolec, tedy soupeř z druhé skupiny, který nadstavbovou částí kráčel devět zápasů bez ztráty kytičky. Až v posledním kole doma, v neděli prohrál nečekaně s Okříškami/Stařčí 2:3, přesto skončil první s tříbodovou peřinou na druhé Velké Meziříčí.  

Bedrníci si budou muset dát pozor na dva ofenzívně laděné borce. Útočné duo Pavel Trtík - Filip Čermák. Oba v nadstavbě zaznamenali po devíti gólech a vešli se proto mezi top 10 nejlepších kanonýrů celé soutěže. Bedrníci se budou spoléhat na gólovou produkci Štěpána Neubauera (9), Lukáše Poula (6) a Vojtěcha Nováka (6). našich hráčům tak patří hned tři pozice z první top 5 kanonýrů celé áčkové skupiny nadstavby Krajského přeboru. 

Hrací plán, stadion Polná, 10. června, sobota

9.00 hodin

Slavoj Polná - FC Velké Meziříčí

10.00 hodin

Humpolec - Sokol Bedřichov

11.15 hodin

o třetí místo

12.30 hodin

finále