Polná byla lepší tým než všechny z okresu

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 9. 2022, 21.58 hod.

Zatímco A-tým z venku body nedovezl, juniorka Bedřichova domácí tvrz uhájila a domů s prázdnou se vracelo béčko Polné. Za utkáním se ohlédl kapitán družstva a zároveň hrající asistent trenéra Tomáš Bartoň, který musel zastoupit i hlavního kouče Ondřeje Lapeše, toho času na dovolené.

„Upřímně říkám, že mě kluci překvapili, jak dobře v první půli hráli. Do přestávky jsme vedli 2:0, takže jsme měli důvod být spokojení,“ říká gólman. Do druhého dějství se prostřídali v sestavě Neuwirth se Samkem, kteří jsou stabilně hráči prvního týmu a hned další den se vydali s A-týmem na dlouhou cestu do Herálce, odkud, jak už víte, jsme se vrátili s nepořízenou.

„Měli jsme dva kluky s áčka, ale každý mohl hrát jen poločas. Tak si to přál trenér A-týmu Zbyněk Peštál. Sestavu jsme proto museli promíchat a náš výkon šel dolů,“ uvědomoval si lídr týmu Tomáš Bartoň.

Hosté totiž hned z kraje druhého poločasu vstřelili kontaktní gól na 1:2, ale nakonec se domácím podařilo opět odskočit na rozdíl dvou branek, a to se pro další vývoj zápasu ukázalo jako rozhodující moment.

„Zlomová byla opravdu naše třetí vstřelená branka. Sice jsme ještě jednou inkasovali, ale řekl bych, že jsme utkání dohrávali v klidu a tři body si pohlídali,“ míní domácí jednička mezi třemi tyčemi Bartoň.

Rozdíl mezi okresním přeborem a nejnižší krajskou soutěží, je podle Bartoně evidentní. „Soupeř, se kterým jsme se jako nováček potkali na startu letošní sezony, byl určitě lepší, než všechny týmy, se kterými jsme se utkali v loňském soutěžním ročníku,“ hlásí brankář.