Sérii bez porážky se podařilo doma s Herálcem protáhnout

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 3. září 2023, 00.28 hod.
Svěřenci trenéra Jana Götha prodloužili sérii bez porážky už na čtyři zápasy. V sobotu doma dokázali odpoledne porazit Herálec 3:0 (2:0) a minimálně noc na neděli stráví v čele tabulky I. A třídy skupiny B. Bedrníci zatím v nové sezoně ztratili jen dva body po domácí remíze s Budišovem. Z posledních dvou zápasů brali plný počet bodů při skóre 9:0. V 6. kole cestuje A-týmu na půdu nováčka z Luk nad Jihlavou. Derby začíná v neděli 10. září v 16 hodin. 

Hned dvě změny v sestavě musel udělat trenér Jan Göth oproti vítěznému zápasu na půdě třebíčského HFK v minulém kole. Vorálka nahradil Štěpánek a Tesaře Neuwirth. Vstup do zápasu vyšel domácím na výbornou, protože už v páté minutě se poprvé měnilo skóre. 

Vlastní branku si sice vstřelil Jakub Slováček, ale Bedrníci byli ve vápně tak intenzivní, že by jinak doráželi do prázdné svatyně. Za dalších pět minut bylo z pohledu domácích ještě veseleji, protože Došek vyzval ke skórování Diviše a ten nabídnutou šancí nepohrdl a po kličce brankáři uklízel do prázdné brány. 

Po dvaceti minutách hosté převzali iniciativu a vytvořili si územní převahu. Bedrníkům se nedařilo nahoře podržet balón a tak se na domácí defenzívu valil ofenzivní val soupeře ze Žďárska. Tlak přežil vedoucí tým bez úhony a deset minut před koncem pečetil vítězství domácích druhou brankou v zápase Diviš.  

2. 9. 2023 16:00, 5.kolo, SportFotbal 1.A třída mužů, sk.B

Tělocvičná jednota Sokol Bedřichov - Tělovýchovná jednota Sokol Herálec 3:0 (2:0)

Branky: 5. vlastní, 11., 80. Diviš. Rozhodčí: Maar Michal – Hanzl Daniel, Vašíček Jaroslav. ŽK: Vodička, Štěpánek - Černý, Slováček, Holeš. Hřiště: Bedřichov. Diváků: 100.

Sestava Bedřichova: Bartoň - Vodička, Göth Jakub, Mareš, Dvořáček - Homola, Neuwirth (74. Hruška), Štěpánek (89. Doskočil), Došek (85. Pokorný), Pavlíček  - Diviš.