Šlágr kola v Šebkovicích skončil dělbou bodů

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 9. 2024, 22.41 hod.
Bezesporu šlo o magnet předposledního kola I. A třídy skupiny B. Vedoucí Šebkovice se střetly s Bedřichovem, který na momentálního lídra ztrácel tři body. Bedrníci věděli, že pokud chtějí živit naděje na postup do Krajského přeboru, musí soupeře porazit. To se nakonec nepovedlo. Šlágr skončil stejně jako na podzim dělbou bodů. Postup o patro výše a mistrovský titul si tak v neděli odpoledne zajistili hráči Šebkovic. Poslední kolo už na pořadí na prvních dvou místech tabulky vůbec nic nezmění. 

Hosté vědomi si toho, že v Šebkovicích musí vyhrát, do šlágru kola vletěli. V 11. minutě měl na noze první gólovku po centru Diviše Tesař, ale jeho střela skončila těsně vedle. Za tři minuty se ve vápně po centru dostal k hlavičce Dvořáček, ale míč jen těsně přeletěl břevno domácí svatyně.

V 29. minutě byli svěřenci Jana Götha odměnění za aktivitu. Vorálek ze strany našel na přední tyči Diviše, který svou 22 trefou v sezoně poslal hosty do vedení. Po půlhodině hry o sobě dali vědět také domácí. Střílený centr z pravé strany jen těsně minul vzdálenější tyč Šánovy brány. 

Vyrovnání se zrodilo v posledních vteřinách prvé půle. Po autovém vhazování přišel centr, který hlavičkoval jeden z domácích borců, a Šána ho lapil dle svých slov na brankové čáře. Domácí se začali radovat a asistent rozhodčího signalizoval dosažení branky, takže na poločasovou přestávku se šlo za vyrovnaného skóre. 

Deset minut po přestávce domácí měli tutovku, ale z prostoru penalty přestřelili a deset minut před koncem Šána vyboxoval míč nad branku, v další šanci, která ale plynula z toho, že hosté s přibývajícím časem vrhli všechny síly do útoku a domácím hra na brejky vyhovovala. 

V hodně emotivním a v závěru také velmi nervózním zápase, se už diváci žádné branky nedočkali. 

SOKOL ŠEBKOVICE - TJ SOKOL BEDŘICHOV 1:1 (1:1)

Branky: 45. Kotačka - 29. Diviš. Rozhodčí: Straka Karel – Nebola Jaroslav, Kylar Roman. Delegát: Šula Jaroslav. Hřiště: Šebkovice. Diváků: 300.

Sestava Bedřichova:

Šána - Vorálek - Göth Jakub, Vodička, Mareš, Dvořáček - Tesař, Došek, Neuwirth, Pavlíček, Diviš,