Souboj kanonýrů rozsekl kapitán Diviš. HFK opět nedal gól

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 30. 2024, 21.09 hod.
Svěřenci trenéra Jana Götha prodloužili šňůru neporazitelnosti. Na domácí půdě ještě v této sezoně nepoznali hořkost porážky. V sobotu odpoledne dokázali porazit před vlastními fanoušky HFK Třebíč 3:0 (2:0). Hosté ani v odvetném zápase proti Bedrníkům neskórovali. Kapitán aktuálního lídra tabulky Roman Diviš vstřelil dvě branky a osamostatnil se na čele průběžné tabulky střelců. Dohromady dal už 17 branek. Další gól přidal Vojtěch Došek. V neděli 7. dubna se A-tým představí od 15.30 hodin na půdě Herálce. 

Bedrníkům, kteří na podzim vyhráli na půdě HFK 6:0, i v prvním jarním domácím utkání této sezony vyšel na výbornou vstup do zápasu. Homola v druhé minutě našel ve vápně volného Diviše, který míč uklidil s přehledem do sítě - 1:0.

Pověst kanonýra v deváté minutě první střelou v zápase nepotvrdil hostující Maleta, kterému míč v rozhodující moment skočil a jeho projektil mířil vysoko nad bránu Bartoně. Snajpr HFK tak svůj střelecký účet nerozšířil a zůstal na 14 vstřelených brankách. 

Homola měl prsty i v druhé brance domácích, když tentokrát vybídl v 11. minutě Doška, který nabídnutou šancí nepohrdl.  Po čtvrthodině hry předvedli všichni tři ukázkovou kombinaci na jeden dotek, ale Homola se do střelecké listiny v jasné šanci nezapsal - míč poslal jen těsně vedle branky třebíčského brankáře. 

V závěru prvé půle se po střetu se spoluhráčem ve vlastním vápně zranil gólman Bartoň a do branky do druhého dějství Musel Šána. Ten po sedmi minutách druhé půle vychytal v jasné šanci veterána Koníře a po hodině hry předvedl skvělý reflex v další jasné šanci třebíčských fotbalistů. 

Další šanci ke skórování měl i Homola, ale střeleckou smůlu v sobotním zápase neprotrhl. Až čtvrthodinku před koncem uklidnil domácí výběr druhou brankou v zápase Diviš a stanovil tak konečný výsledek zápasu na 3:0. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - HFK TŘEBÍČ 3:0 (2:0)

Branky: 2., 76. Diviš, 11. Došek. Rozhodčí: Šetek Jiří – Surán Vlastimil, Čížek Jan. ŽK: Göth Jakub - Sedláček. Hřiště: Bedřichov. Diváků: 175.

Sestava Bedřichova: Bartoň (46. Šána) - Vorálek, Göth Jakub, Mareš, Vodička, Štěpánek (83. Dvořáček) - Tesař (62. Pavlíček), Došek (71. Hruška), Neuwirth, Homola (83. Šaroun) - Diviš.