Start přípravy vyšel v Koutech výborně

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 17. 2022, 02.25 hod.
Fotbalisté A-týmu vstoupili do zápasové přípravy na novou sezonu v I. A třídě vítězstvím na hřišti Koutů 7:0 (3:0), se kterým se v druhé nejvyšší krajské soutěži potkají i v mistrovských utkáních.

 

V příjemném fotbalovém počasí se A-tým v rámci prvního přípravného duelu na novou sezonu vypravil na hřiště SK Kouty. Trenér Zbyněk Peštál měl s týmem před tímto duelem za sebou jen jednu tréninkovou jednotku, protože mužstvo zahájilo přípravné období modelovým zápasem na tréninkovém hřišti (2x25 minut) teprve v pátek navečer.

Výpadek z herního i tréninkového vytížení nebyl v prvních dvaceti minutách na týmu ale vůbec znát. Vysoké napadání dělalo domácímu týmu velké problémy a už v páté minutě rozvlnit síť Vojtěchu Škodovi.

Útočník, který v minulé sezoně hájil barvy divizní Polné, oslavil premiéru v novém týmu hned gólově. Hru ve středové formaci režíroval Jan Göth, který mladému výběru dodával zkušenost a výborně hrající středové formace těžila hlavně z aktivních křídel, kdy Doška zásoboval centry do vápna Tesař.

Druhý i třetí gól jde hlavně za krajním záložníkem, protože Došek svůj druhý gól v zápase a následně i Hruška, šest minut před půlí dávali prakticky do prázdné.

Soupeř hrozil prakticky pouze, pokud propadl balón, ale výraznější problémy Šánovi v brance prakticky za první půli nenadělal. Až po rohu v poslední minutě hosté vykopávali míč z brankové čáry. Po přestávce trenéři promíchali sestavou, a soupeř dokázal v 50. minutě snížit, ale branka pro postavení mimo hru neplatila.

Záhy na to se prosadil Diviš po krásné individuální akci. Po hodině hry domácí napálili břevno, ale branky dál stříleli výhradně hosté. V 70. minutě zkompletoval hattrick Došek, chvíli na to svou druhou brankou v zápase zakončil akci na jeden dotek Diviš a v poslední minutě čtvrtou brankou v zápase uzavřel svůj gólový účet i skóre zápasu Došek.

SK Kouty - TJ Sokol Bedřichov 0:7 (0:3)

Branky: 5.,17.,70., 90. Došek, 39. Hruška, 55., 60. Diviš.

Diváků: 58.