Ve Štokách padaly góly až po pauze

Autor: David Kratochvíl - Středa, 20. 2022, 02.45 hod.
Druhý zápas a druhé vítězství. Na hřišti ve Štokách jsme v přípravě na novou sezonu zvítězili nad účastníkem druhé skupiny I. A třídy 3:1 (0:0).

Po nedělním vysokém vítězství na hřišti Koutů, se fotbalisté Bedřichova představili v druhém přípravném zápase opět na půdě celku z druhé nejvyšší krajské soutěže. Svěřenci trenéra Zbyňka Peštála ve středu večer nastoupili proti Štokům.

V úmorném vedru se na první střelu mezi tři tyče čekalo čtvrthodiny, ale hostující gólman Bartoň míč po centru z rohu v pohodě vyrazil.

Bedrníkům soupeř z Havlíčkobrodska nevoněl. Domácí měli dobře pokryté tvořivé hráče ve středu pole a hostům se dlouho nedařilo prolomit dobře organizovaný obranný val soupeře.

Pomalá rozehrávka, zbytečné ztráty v kombinaci s nevynucenými chybami dodávala dobře napadajícím domácím vodu na jejich taktický mlýn.

Přesto ale mohli jít hosté do vedení, a to když z malého vápna po centru Neuwirtha hlavičkoval mimo branku domácích Samek. Až poslední čtvrthodina, kdy hostující kouč sáhl plánovaně do sestavy přinesla oživení.

Hodně vidět byl záložník Göth. Dvě minuty před koncem poločasu už Bedrníci síť za domácím brankářem po spolupráci Vorálka s Tesařem rozvlnili, ale gól pro ofsajd prvně jmenovaného rozhodčí neuznali. Do kabin se tak šlo za nerozhodnutého skóre.

Po pauze už měli hosté přece jen na trávníku navrch. Ilustrovala to gólová situace z 57. minuty, kdy po auta nejdříve neprostřelil hradbu těl Göth, ale Hruška už mířil přesně. Pro Josefa to byla druhá trefa v rámci letní přípravy. Skóroval zatím v každém zápase.

Po hodině hry na dvoubrankový rozdíl zvýšil Kolman, který využil nedorozumění domácí defenzivy a s přehledem samostatný únik na domácího brankáře proměnil . Domácí sice za deset minut snížili, ale dvoubrankový rozdíl ve skóre individuální akcí vrátil na stranu Bedřichova Diviš.

I on se zatím prosadil v každém přípravném zápase. Znovu mohl vstřelit dvě branky, ale 11 minut před koncem mu jeho gólovou radost zhatil ofsajd. V sobotu se A-tým představí na půdě Dačic. V Kunžaku nastoupí od 17 hodin.