Vítězná tečka za touto sezonou

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 11. 2023, 00.30 hod.
Fotbalisté A-týmu TJ Sokol Bedřichov protáhli v posledním zápase vítěznou šňůru. Svěřenci trenéra Jana Götha doma v sobotu odpoledne porazili Kouty 4:1 (3:1) a soutěžní ročník končí na 8. místě. V neúplné tabulce ztratili na třetí místo čtyři body. Dvě branky zaznamenal Vojtěch Došek a po gólu přidali ještě Matěj Neuwirth a Josef Hruška. 

Už v první minutě poslal z levé strany míč do vápna Došek, ale jeho střílený centr proletěl pokutovým územím do zámezí jen s přispěním teče hostujícího gólmana. Homola se po balónu hlavou natahoval marně. Za další čtyři minuty nemusel zasahovat navrátilec po zranění Petr Šána, střela hostujícího kapitána totiž mířila mimo branku.

Skóre se poprvé v zápase měnilo po čtvrthodině hry, když hostující obranou elegantně protančil Hruška a rozvlnil síť - 1:0. Za pět minut zvýšil hlavou po centru Diviše Došek, ale prakticky z protiútoku hosté střelou k tyči snížili. Jenže Došek obul v posledních zápasech střelecké kopačky a ještě než uplynula půlhodina hracího času zvýšil opět na rozdíl dvou branek efektivním lobem. 

Sedm minut před pauzou mohli hosté opět snížit, ale po rohu jeden z hostujících hráčů mířil naštěstí jen nad branku. Po přestávce byl k vidění festival zahozených šancí. Diviš, Došek, Tesař a nebo Homola se předháněli, kdo toho v utkání nepromění více. Nakonec se podařilo vsítit čtvrtou branku až střídajícímu Matěji Neuwirthovi, který sedm minut před koncem stanovil konečný výsledek zápasu. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - SK KOUTY 4:1 (3:1)

Branky: 16. Hruška Josef, 21. Došek Vojtěch, 27. Došek Vojtěch, 83. Neuwirth Matěj - 22. Havelka Jakub. Rozhodčí: Vašíček Jaroslav - Kubeš Petr, Půlpán Ondřej. ŽK: Vrzal, Neuman, Roušar (všichni Kouty). 80 diváků.

Sestava Bedřichova:

Šána (46. Bartoň) - Vorálek, Pokorný, Albrecht (46. Vodička), Mareš, Dvořáček (83. Kolman) - Došek, Diviš, Hruška (58. Neuwirth), Homola (58. Tesař) - Jakub Göth).