Z Měřína vezeme tři body a třetí vítězství venku s nulou

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 23. září 2023, 22.14 hod.
Svěřenci trenéra Jana Götha se vrátili na venkovní vítěznou vlnu. Po prohře v derby v Lukách nad Jihlavou, dokázali porazit na jeho hřišti Měřín 2:0 (2:0). Ze čtyř zápasů na cizím hřišti připisujeme už třetí vítězství. Navíc dál platí cenná rovnice. Pokud Bedrníci venku bodují, vždy je to zatím naplno a s čistým bodovým kontem k tomu. Nyní se soubor kolem kapitána Romana Diviše představí dvakrát doma. V sobotu 30. září přivítá od 15 hodin Želetavu a o týden později v sobotu 7. října ve stejný čas změříme síly na hlavní hrací ploše s rezervou Velké Bíteše. 

Hlavní trenér Jan Göth zkusil domácí překvapit zajímavou taktickou variantou, když do srdce záložní formace poslal od první minuty na hřiště v Měříně dva klasické střeďáky - Hrušku s Neuwirthem. I před dnešním zápasem musel počítat absence, protože k dispozici mu nebyli z nejrůznějších důvodů Dvořáček, Vodička a Došek.

Hosté po minulém venkovním zápase, kdy se jim nevydařilo herně ani výsledkově derby v Lukách nad Jihlavou nastoupili do utkání zostra. Už v páté minutě Hruška vysunul na zteč kapitána Romana Diviše, ten ale nechal vyniknout domácího brankáře. 

Za další tři minuty Jakub Göth centrem našel na hranici vápna Štěpánka, který z první zkoušel padajícím listem přehodit brankáře, ale jeho pokus skončil nad brankou. Nejzkušenější hráč v hostující sestavě Jakub Göth z 20 metrů přímý kop nasměroval těsně nad branku. Hosté dál měli herní a územní převahu. Domácí si první vážnější atak bedřichovské svatyně připsali až střelou na vzdálenější tyč, která ale naštěstí mířila vedle. 

Po půlhodině hry Neuwirthovi skvěle otevřel prostor Homola. Hostující hračička si navedl míč do středu a poslal míč přesně k tyči, na který brankář neměl absolutně nárok. Pár minut před přestávkou bylo ještě veseleji, protože Mareš šel středem hřiště jako buldok, absolvoval čtyři osobní souboje a nakonec s tečí domácího obránce procedil míč do sítě. 

Po deseti minutách druhé půle musel ze hřiště hostující Hruška pro zranění kotníku, se kterým hned po zápase odjel na vyšetření do nemocnice. To nakonec ukázalo, že má naštěstí "jen" podvrknutý kotník. Po hodině hry trefil břevno Štěpánek a záhy se radoval z desátého gólu v sezoně Diviš, ale jeho radost nakonec zastavilo postavení mimo hru.

To už domácí hráli bez vyloučeného kapitána Milana Součka, který viděl červenou kartu za zmaření zjevné brankové příležitosti, kdy hasil nebezpečí těsně před hranicí velkého vápna. Čtvrt hodiny před koncem měl největší šanci domácího výběru Marcel Kožený, který ale hlavou po centru z pravé strany míč do prázdné svatyně neuklidil.  

Posledních deset minut hry a další čtyři minuty nastavení bylo už hodně rozkouskovaných. To ale nic nemění na to, že si Bedrníci připisují další tři body do tabulky a minimálně do neděle se bodově dotáhli na vedoucí Šebkovice. 

23. 9. 2023 15:30, 8.kolo, SportFotbal 1.A třída mužů, sk.B

TJ JISKRA MĚŘÍN - TJ SOKOL BEDŘICHOV 0:2 (0:2)

Branky: 33. Neuwirth, 38. Mareš. Rozhodčí: Šimek Milan – Kůrka Jaroslav, Zadina Petr. ŽK: Crkal, Souček, Kožený, Krčál - Pokorný, Mareš. ČK: 56. Souček (M). Hřiště: Měřín. Diváků: 110.

Sestava Bedřichova:

Bartoň - Vorálek, Göth Jakub, Pokorný (71. Cáha), Mareš, Štěpánek - Homola, Neuwirth, Hruška (55. Tesař), Pavlíček (87. Šaroun) - Diviš.