Žáci mají první vítězství divizi. Výhru věnovali spoluhráči Kamovi

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 3. září 2023, 22.50 hod.
Svěřenci Jaromíra Poula mají v žákovské divizi kategorie U15 první body. Premiérové vítězství v poměru 3:1 (1:0) zaznamenali nad Prostějovem v neděli dopoledne před domácím publikem a rázem poskočili na průběžné sedmé místo tabulky.  V nadcházejícím 6. kole zajíždí na hřiště Havlíčkova Brodu. Zápas se hraje v sobotu 9. září od 9.30 hodin.  Soupeř ve třech odehraných kolech ještě nebodoval.                              

První představení na domácí půdě v žákovské divizi nezačalo pro Bedrníky vůbec dobře. Hned v prvních minutách se zranil záložník Kamo Grigoryan a na stadion musela přijet záchranka, aby středopolaře s poraněním ruky odvezla do nemocnice. Chvíli trvalo, než se z nepříjemnosti domácí oklepali a záhy mohli jít do vedení, ale v jasné šanci se síť rozvlnit nepodařilo.

V 22. minutě navíc zvonilo břevno hostující svatyně. V 26. minutě gólman Prostějova Spurný nedržel střelu a důsledný Dvořáček otevřel skóre utkání. Stejný hráč se prosadil střelecky i v 57. minutě. Pak sice hosté využili nedůslednosti při bránění rohového kopu a z dorážky snížili. 

Po hodině hry dal domácím klid střídající Štěpán Neubauer, který nahradil v začátku zápasu právě zraněného Kama a svou roli ve středu zálohy korunoval vstřelenou brankou. Domácí několikrát podržel také dobře chytající Brodina. 

3. 9. 2023 10:00, 5.kolo, MSŽD-U 15 sk. D

Tělocvičná jednota Sokol Bedřichov - 1. SK Prostějov  3:1 (1:0)

Branky: 26.,57. Dvořáček, 67. Neubauer  - 60. Přikryl - Rozhodčí: Tomšů Václav – Gavallér Filip, Bílý Tomáš. ŽK: Štrof, Janák  (oba B.) Hřiště: Sokolovská, Jihl.. Diváků: 30.