Áčko vstoupilo do sezony těsnou výhrou

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 13. 2023, 23.42 hod.
Vstup do nového soutěžního ročníku se svěřencům trenéra Jana Götha povedl na výbornou. Na hřišti Koutů v neděli odpoledne zvítězili po brance Dana Tesaře ze závěru prvního poločasu 1:0 a připsali si hned na úvod sezony plný bodový import z půdy soupeře. A-tým se ve 3. kole I. A třídy skupiny B představí v sobotu 19. srpna poprvé doma. Na hlavní hrací ploše přivítají Bedrníci celek Budišova-Náramče. Začátek zápasu je v 16.30 hodin. 

Áčko minulou neděli přišlo kvůli nepříznivému počasí o možnost sehrát doma generálku na start sezony proti Počítkám, a tak v hlavách hráčů prvního týmu bylo o motivaci postaráno. V Koutech chtěli odčinit prohru hned v úvodním kole Krajského poháru.

Navíc všichni měli v paměti loňské podzimní vzájemné měření sil, kdy Bedrníci v Koutech vedli po půli 4:1, ale nakonec po závěrečném hvizdu mohli být rádi po remíze 4:4 za bod, protože domácí neproměnili v samém závěru duelu tutovku.

Ale zpátky do reality. Hlavní trenér vyztužil obranu Jakubem Göthem, ale domácí ukázali, že stejně jako na podzim umí těžit ze standardních situací. Po čtvrthodině hry nastřelili břevno a dorážku z ofsajdu lapil Šána. Stejná situaci až na nastřelení brankové konstrukce se opakovala o tři minuty později. 

Po půlhodině hry nemířil mezi tři tyče hlavou Parma. Šest minut před koncem se v dobré příležitosti zastřeloval Došek, aby hned z dalšího útoku dal základ vedoucí, a jak se později ukázalo, také vítězné brance. Vystihl kličku domácího brankáře, posunul míč na Diviše, který ho přesměroval ještě do lepšího postavení Tesařovi, který rozvlnil síť.

Pět minut po pauze hlavička Paiskra mířila v jasné pozici mimo bránu a stejně si v koncovce vedl i Tesař po centru Homoly. Krajní ryšavý záložník ve službách Bedřichova o pět minut později vyzval do gólové zteče Doška, ale ani ten branku nepřidal. 

Největší šanci druhé půle měli po hodině hry po závaru Došek (trefil tyč) a následně z další dorážky ještě Tesař, který míč pro změnu poslal na břevno. V hektickém závěru už si hosté vítězství pohlídali a připisují do tabulky první tři body a čisté konto k tomu. 

SK KOUTY - TJ SOKOL BEDŘICHOV 0:1 (0:1)

Branka: 41. Tesař. Rozhodčí: Chromý Karel - Chromý Karel, Maar Michal. ŽK: Vrzal, Semrád - Dvořáček, Tesař. 120 diváků.

Sestava Bedřichova:

Šána - Vorálek (62. Pavlíček), Göth Jakub, Vodička - Mareš - Dvořáček - Homola, Neuwirth (79. Neuwirth), Došek (86. Štěpánek), Tesař - Diviš.