Bedrníci podlehli na úvod v přípravě divizní Staré Říši

Autor: David Kratochvíl - Pátek, 3. 2023, 22.07 hod.
Fotbalisté A-týmu TJ Sokol Bedřichov podlehli v pátek večer v prvním přípravném zápase na jarní část I. A třídy skupiny B divizní Staré Říši 0:3. Utkání se hrálo na umělé trávě v Jihlavě Na Stoupách netradičně na 3x30minut. Za vytrvalého deště a silného větru šlo o první přátelský zápas pro Bedrníky v zimní přípravě. 

Původně měl A-tým herní část zimní přípravy zahájit až se startem Bernard cupu v Humpolci na Pelhřimovsku, tedy 18. února. Nakonec si ale první přátelské střetnutí svěřenci trenéra Jana Götha odbyli o dva týdny dříve proti divizní Staré Říši. 

Oba mančafty se totiž na umělé trávě v Jihlavě Na Stoupách dělí v pátek večer o hrací plochu. Každý z mančaftů má vyhrazenou polovinu, a tak se kluby v průběhu týdne dohodly, že proti sobě v rámci tréninkové jednotky sehrají přátelský zápas hraný systémem 3x30 minut. Duel se hrál za velmi těžkých podmínek, protože po celou dobu se na plochu snášel vytrvalý déšť se sněhem a do toho foukal silný vítr. 

Bedrníci do utkaní vstoupili výborně, protože už ve třetí minutě se sám před gólmanem Dutkou ocitl Diviš, chtěl ale staroříšskému brankáři udělat kličku, kterou mu hostující jednička přečetla a uchránila svůj tým od pohromy. 

Hosté mohli trestat prakticky hned z protiútoku, ale nedorozumění Bartoně s Pokorným ještě nepotrestali, když netrefili prázdnou bránu. Následně domácím dvakrát propadl ve vápně míč po rohu, ale ani toho svěřenci Jana Chramosty nedokázali využít. Když už se zdálo, že Bedrníci dokázali to nejhorší přestát, hosté gólově udeřili. 

Domácí totiž při zakládání útočné akce po čtvrthodině hry zbytečně ztratili míč a na konci rychlého brejku byl zakončující Jan Růžička, který nedal Bartoňovi šanci - 0:1. O dvanáct minut později se hosté radovali opět, když jim Bedrníci nabídli skórování opět na zlatém podnose. 

Rychlý kontr z pohledu Staroříšských po ztrátě domácího týmu s přehledem zakončil Jaroslav Cech. Jen chvíli předtím se neprosadil Došek po průnikové přihrávce Homoly. Ve druhé třicetiminutovce měli hosté jen jednu příležitost, a to střelu z hranice vápna, jinak se hrálo prakticky po šestnáctky obou týmů bez vyložených příležitostí.

Ve zkrácené třetí třetině stanovil konečné skóre zápasu Denys Drovalov přesnou střelou na zadní tyč.  Tři minuty před ním byl nejblíže za domácí skórování Pavlíček, ale z hranice vápna trefil tvrdou ranou jen břevno staroříšské svatyně. 

Kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám nepořizoval klub z utkání fotografie "zrcadlovkou", a to kvůli ochraně techniky, ale snímky jsou zachyceny jen prostřednictvím mobilního telefonu. Utkání v tradičních videorozhovorech hodnotil za Bedrníky levý bek Lukáš Dvořáček, pravý záložník Dan Tesař a útočník Jakub Göth. Za hosty poskytl rozhovor klubové televizi hlavní kouč FSC Stará Říše Jan Chramosta.  Videorozhovory jsou pod statistikami. 

 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - FSC STARÁ ŘÍŠE 0:3 (0:2,0:0,0:1)

Branky: Růžička, Cech, Drovalov.

Základní sestava Bedřichova: Bartoň - Homola, Pokorný - Mareš, Jahoda - Dvořáček - Tesař, Neuwirth, Diviš, Došek - Jakub Göth. Střídali: Kolman, Albrecht, Štěpánek, Pavlíček.