Bedrníci vedli, vstup do Bernard cupu jim ale přesto nevyšel

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 18. 2023, 22.22 hod.
Fotbalisté A-týmu TJ Sokol Bedřichov podlehli v prvním přípravném zápase v rámci Bernard cupu juniorce havlíčkobrodského Slovanu v sobotu večer na umělé trávě v Humpolci na Pelhřimovsku 1:3. Bedrníci šli sice do vedení na začátku duelu brankou Josefa Hrušky, ale soupeř dokázal do poločasu využít dvou chyb a výsledek zápasu otočit a po pauze přidat i třetí, rozhodující úder. 

Bedrníci před vstupem do výborně obsazeného turnaje měli za sebou jen modelové utkání proti divizní Staré Říši (3x30 minut), které prohráli 0:3. Navíc prakticky hned od počátku ledna jim trenér Jan Göth naordinoval těžký fyzický dril, který zatím v tréninkových jednotkách hrál jednoznačný prim. Nyní už se to ale bude otáčet a A-tým se zaměří v tréninku už víc na balón.

Navíc od pátku 24. do neděle 26. února čeká na tým víkendové soustředění, které i kvůli turnaji stráví na Pelhřimovsku. O tom, co na kádr čeká, budeme informovat blíže v průběhu příštího týdne. Teď už ale k samotnému zápasu. 

Hosté do něj totiž nevstoupili vůbec zle. Už v sedmé minutě Bedrníci aktivovali na soupeře tlak a presink slavil ovoce, protože domácí defenzíva vyrobila chybu a pro Hrušku už nebyl problém po přihrávce Doška poslat svůj tým do vedení. Po čtvrthodině hry se hostům povedla rychlá akce, ale Doškovu střelu gólman dokázal zpacifikovat. 

Domácí si dokázali první příležitost vypracovat v 25. minutě, kdy nebezpečně hlavičkoval po rohu Šilhart, ale to ještě hosté průběžné vedení v zápase uhájili. Čtyři minuty na to ale už bylo vyrovnáno, protože Merunka nevzdal zdánlivě ztracený balón, vyhrál osobní souboj a následnou střelou překonal Tomáše Bartoně v brance Bedřichova. 

V turnaji se střídá hokejově, čehož oba týmy hojně využívaly. Po vyrovnávací brance mohl vedení na stranu Bedrníků po centru Jakuba Götha opět překlopit Diviš, ale mířil jen vedle soupeřovy svatyně. Po dalším centru Götha mohl dát branku i Tesař, ale míč hlavou poslal jen do náruče Mazánka.  Po další zbytečné ztrátě šel po brance Grubera Slovan krátce před půlí do vedení, které už si pohlídal. 

Vyrovnat mohl pět minut po pauze hlavou Došek po standardce zahrávané Göthem ale ani on stavem skóre nepohnul. Po hodině hry se ke střele z vápna dostal Diviš, ale míč poslal jen do náruče gólmana Slovanu. Čtvrt hodiny před koncem po centru Merunky se prosadil Blažek a stanovil konečný výsledek zápasu. Domácí v samém závěru mohli ještě zvýšit, ale trefili jen levou tyč bedrníkovské svatyně. 

V turnaji Bedrníci pokračují druhým zápasem v turnaji proti Sokolu Štoky v sobotu 25. února. Na umělé trávě v Humpolci zápas opět začne v 18 hodin. Soupeř, stejně jako juniorka havlíčkobrodského Slovanu hraje I. A třídu skupinu A. 

FC SLOVAN HAVLÍČKŮV BROD B - TJ SOKOL BEDŘICHOV 3:1 (2:1)

Branky: 29. Merunka, 44. Gruber,  75. Blažek - 7. Hruška. 

Základní sestava Bedřichova:

Bartoň - Brnický, Pokorný - Samek - Dvořáček - Tesař, Vodička, Diviš, Neuwirth, Došek - Jakub Göth. Střídali: Šána (GK), Šaroun, Kolman, Hruška, Albrecht.

 

Termíny a výsledky přípravných zápasů A-týmu TJ Sokol Bedřichov

 

 DATUM ČAS ZÁPAS MÍSTO/VÝSLEDEK
sobota 18.2. 18.00 FC Slovan HAVL. BROD B vs. TJ Sokol BEDŘICHOV 3:1 (2:1)
sobota 25.2. 18.00 Sokol ŠTOKY vs. TJ Sokol BEDŘICHOV ÚT Humpolec
sobota 04.3. 14.00 TJ Sokol BEDŘICHOV  vs. Sokol ČERVENÉ JANOVICE ÚT Humpolec
sobota 11.3. 11.30 TJ Sokol BEDŘICHOV vs. Sapeli Polná ÚT Humpolec
sobota 18.3. 14.00 TJ Sokol BEDŘICHOV vs. A.F.C. HUMPOLEC B ÚT Humpolec