Bernard cup: Bedrníci mají první vítězství

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 4. 2023, 21.17 hod.
Druhý přípravný zápas na Bernard cupu v Humpolci na Pelhřimovsku fotbalisté Bedřichova zvládli. Na umělé trávě porazili v sobotu odpoledne Červené Janovice hrající okresní přebor Kutnohorska vysoko 12:2 (5:2).  Příští sobotu se Bedrníci (11.3) se Bedrníci od 11.30 hodin představí v duelu proti Sapeli Polná.

Hosté nominovali do utkání pouze základní sestavu, takže v průběhu hracího času ani nemohli využít možnost hokejového střídání. I proto byl minutáž duelu zkrácena o deset minut. Už od počátku se v Humpolci hrálo prakticky na jednu branku. V šesté minutě otevřel skóre Šimon Homola, který o tři minuty později mohl po průnikové přihrávce skóre navýšit, ale v samostatném úniku vůbec netrefil branku. 

O další tři minuty později se prosadil střelou z hranice vápna Diviš, který po dvaceti hry mohl přidat druhý gól, ale v nájezdu jen nastřelil hostujícího brankáře. Hosté se poprvé do šance dostali prakticky z protiútoku, když využili chyby ve středu hřiště a Novák přeloboval Šánu.

Následně mohli vrátit vedení na dvoubrankový rozdíl po spolupráci Diviš s Homolou, ale jejich interakce skončila těsně vedle levé tyče červenojanovické branky. Homola šel po půlhodině hry sám na gólmana, ale jeho střelu gólman nohou reflexivně zlikvidoval. Hned z dalšího útoku se prosadil po ose Vodička - Homola zakončující Jakub Göth. 

Jenže záhy to bylo zase jen o gól, když se po rychlém brejku prosadil podruhé v zápase forvard hostí David Novák. Osm minut před koncem poločasu se po přihrávce Homoly podruhé v zápase prosadil opět Jakub Göth a podobu poločasovému výsledku dal Homola, který využil srážky obránce s gólmanem.

Po přestávce domácí přidali na tempu a bylo to okamžitě znát. Po spolupráci Homoly s Divišem padli v rozmezí ani ne deseti minut dvě branky. Hattrick dokonal Jakub Göth v 59. minutě. Pak přidal během  necelých dvaceti minut další tři branky Diviš, který tak zároveň stanovil konečnou podobu skóre 12:2.

TJ Sokol BEDŘICHOV  vs. Sokol ČERVENÉ JANOVICE 12:2 (5:2)

Branky:  6.,44.,55.,67. Homola, 12.,52.,64.,71.78. Diviš, 32.,37.,59. Göth Jakub - 23.,35. David Novák.

Základní sestava Bedřichova:

Šána - Pokorný, Mareš, Vorálek, Dvořáček - Homola, Vodička, Hruška, Diviš, Pavlíček - Jakub Göth. Trenér: Jan Göth. Střídali: Bartoň (GK), Šaroun, Samek, Jahoda, Albrecht.

Termíny a výsledky přípravných zápasů A-týmu TJ Sokol Bedřichov

 DATUM ČAS ZÁPAS MÍSTO/VÝSLEDEK
sobota 18.2. 18.00 FC Slovan HAVL. BROD B vs. TJ Sokol BEDŘICHOV 3:1 (2:1)
sobota 25.2. 18.00 Sokol ŠTOKY vs. TJ Sokol BEDŘICHOV odloženo
sobota 04.3. 14.00 TJ Sokol BEDŘICHOV  vs. Sokol ČERVENÉ JANOVICE 12:2 (5:2)
sobota 11.3. 11.30 TJ Sokol BEDŘICHOV vs. Sapeli Polná ÚT Humpolec
sobota 18.3. 14.00 TJ Sokol BEDŘICHOV vs. A.F.C. HUMPOLEC B ÚT Humpolec