Generálka s Žirovnicí vyšla vítězně. Za týden už A-tým hraje mistrák v Budišově

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 17. 2024, 21.28 hod.
Přípravu na odvetnou část I. A třídy skupiny B zakončili fotbalisté Bedřichova na umělé trávě v Pelhřimově vítězstvím nad Žirovnicí. Účastníka Krajského přeboru v neděli odpoledne v generálce přehráli 5:1 (2:1). Za Bedrníky se třikrát prosadil kapitán Roman Diviš a další dvě přesné trefy přidal krajní záložník Šimon Homola. Svěřencům trenéra Jana Götha začíná jarní část sezony druhé nejvyšší krajské soutěže v neděli 24. března, kdy tým zajíždí na půdu Budišova - Náramče. Zápas na hřišti mančaftu z Třebíčska začíná v 15 hodin. 

Bedrníci do zápasu vstoupili výborně. Stejně jako v minulém zápase proti Štokům totiž mohli jít do vedení hned v první minutě, ale sudí gól z kopačky kapitána Romana Diviše pro předchozí faul neuznal. 

To jakoby svěřencům Jana Götha ublížilo, protože ve zbývajících zhruba prvních deseti minutách se mužstvo nemohlo dostat do hry a navíc inkasovalo po dvou prohraných obranných soubojích. Právě obdržená branka ale hráče ve žlutých dresech vybudila k výrazně vyšší aktivitě.

Výsledek na sebe nenechal čekat dlouho, protože Tesař aktivním presinkem vybojoval v 11. minutě míč, přenechal ho Divišovi, který po vyběhnutí gólmana uklízel do prázdné - 1:1. Po čtvrthodině hry si na centru po rohu naskočil na zadní tyči Tesař, ale netrefil zařízení. 

Pak narýsovali Bedrníci krásnou kombinační akci po ose Vorálek - Homola - Dvořáček, ale posledně jmenovaný míč za záda žirovnického gólmana neprotlačil. To se psala 21. minuta. Po půlhodině hry se dostali Bedrníci poprvé v zápase do vedení, když přesně mířil Homola. Záhy se znovu mohl prosadit Diviš, ale stav skóre už se do poločasu nezměnil. 

Čtyři minuty po pauze dostal na malé vápno centr do nohy Neuwirth, ale ani tentokrát se skóre nepohnulo. V 51. minutě proměnil Diviš penaltu po faulu na Štěpánka a bylo to o dvě branky. Po hodině hry mířil z hranice vápna přesně Homola - 4:1 a konečnou podobu výsledku dal 20 minut před koncem svým třetím gólem v utkání Diviš - 5:1. Hosté ještě v 56. minutě neproměnili penaltu, kterou chytil Šána. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - FC SLAVOJ ŽIROVNICE 5:1 (2:1)

Branky Bedřichova: 11.,51,71. Diviš, 33., 66. Homola. 80. diváků. umělá tráva Pelhřimov.

Sestava Bedřichova: Bartoň (46. Šána) - Štěpánek, Mareš, Göth, Vorálek, Vodička - Homola, Došek, Neuwirth, Tesař - Diviš.  Střídali: Šaroun, Pokorný, Dvořáček.