Historie se opakuje. Budišov opět urval v závěru bod

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 20. 2023, 00.01 hod.
Svěřenci kouče Jana Götha v premiéře nové sezony na domácím hřišti zaznamenali proti Budišovu-Náramči opět remízový výsledek. Stejně jako loni na podzim soupeř z Třebíčska urval bod do tabulky poté, co srovnal v samotném závěru utkání. Příští sobotu 26. srpna hrají Bedrníci na půdě HFK Třebíč. Zápas má výkop v 16.30 hodin. 

V parném letním počasí první poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. K vidění byl hlavně souboj mezi vápny. Domácí předvedli v úvodním dějství několik kombinačně pohledných akcí, které končily ale před pokutovým územím, protože se nedařilo do vápna dostat adresný centr, a když už se balón ve vápně objevil, hostující zadáci si s odvrácením brankové příležitosti buď dokázali poradit a nebo pro hostující branku neznamenal významnější nebezpečí. 

V třetí minutě hlavičkoval hlavou vedle Diviš po centru Neuwirtha. Deset minut na to trefil Homola tyč, a i kdyby mířil o deset centimetrů přesněji, branka by stejně kvůli ofsajdu neplatila. V první dvacetiminutovce ještě stojí za zmínku zakončení Tesaře. Hosté o sobě dali vědět až po půlhodině hry, ale se střelou ze standardní situace Šána neměl žádný problém.  

Jenže hned z dalšího útoku už kapituloval, protože se poprvé v zápase prosadil Švejda. Po přestávce domácí trenér šáhl do sestavy, defenzivní linii vyztužil Marešem a na kraj zálohy poslal rychlonohého a důrazného Pavlíčka. Šest minut po pauze Homola srovnal a za dalších osm minut překlopil vedení na stranu domácích velmi agilní Pavlíček.

Čtvrthodiny před koncem hosté ale srovnali po centru ze standardní situace a skrumáži před bankou. Tři minuty před koncem ale z tlaku šli domácí přece jen znovu do vedení, když individuální kvalitu osvědčil do útoku vytažený Jakub Göth, jenže prakticky z protiútoku znovu Švejda po zmatcích ve vápně domácích výběru poslal míč kolem Šány podruhé v utkání do sítě. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - FC BUDIŠOV-NÁRAMEČ 3:3 (0:1)

Branky: 50. Homola, 59. Pavlíček, 87. Jakub Göth - 36.,89. Švejda, 73. Holubář, Nováček. Rozhodčí: Myška Roman, - Nejedlý Jakub, Zamastil Ondřej. ŽK: Homola, Pavlíček - Hrádek, Sedláček, Holubář, Delegát: Bulička Antonín, Hřiště: Bedřichov, Diváků: 75.

Sestava Bedřichova: Šána (90. Bartoň) - Vorálek, Göth, Vodička, Pokorný (46. Mareš), Dvořáček (46. Pavlíček) - Homola, Neuwirth (60. Hruška), Diviš, Tesař - Došek (85. Štěpánek)