Na vítězný gól se čekalo 108 minut

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 13. 2022, 19.14 hod.
Fotbalisté Bedřichova dokázali odčinit porážku z Herálce, a Velkou Bíteš doma porazili po brankách Matěje Neuwirtha, Pavla Štěpánka a Martina Švaříčka 3:0. Domácí hlavně v prvním poločase předvedli několik velmi pohledných kombinačních akcí. Po přestávce šla úroveň hry dolů, ale přece jen v poslední minutě padla ještě třetí branka do sítě hostí, kdy skóre pečetil střídající Švaříček.

Bedrníci se v sobotu odpoledne poprvé v sezoně představili na domácím stadionu. Jejich premiéru na vlastním stadionu si v I. A třídě skupině B nenechalo ujít 120 platících fanoušků, kteří ale na první vážnou příležitost museli čekat víc než čtvrthodinu hracího času.

Po rohovém kopu propadlý balón na penaltě se snažil nasměrovat do sítě Tesař, ale tomu se nepodařilo propálit hradbu těl před sebou, k odraženému míči se dostal Neuwirth, který už dokázal síť napnout a poslat domácí do vedení.

Bedrníci tak vstřelili branku v novém soutěžním ročníku po 108 minutách. Domácí vedoucí branka evidentně uklidnila a nakopla. Do konce poločasu předvedli několik rychlých kombinačních akcí a na konci jedné z nich byl ve 27. minutě Štěpánek, který odehrál výborný první poločas.

Hodně vidět byl ale po celý zápas agilní Roman Diviš, s jehož napadáním měla hostující defenzíva problémy. Jenže středopolaři se stále nedaří protrhnout v soutěžním zápase střeleckou smůlu. Několikrát se v dobré příležitosti ocitl Dan Tesař, ale ani on se střelecky prosadit nedokázal.

Po hodině hry se dostal na hřiště střídající David Lacina, který odehrál mistrovské utkání před deseti měsíci, pak vinnou dlouhého zranění musel být na dlouhou dobu v rekonvalescenci. Hned jeho prakticky první dotek s balónem mohl skončit v síti, ale jakoby nevyužitá šance ilustrovala chabé tempo a nasazení v druhé půli, která byla ve srovnání s prvním dějstvím kvalitativně o poznání horší.

Čtvrthodiny před koncem nastřelili hosté brankovou konstrukci, ale konečné slovo měli domácí, když v poslední minutě upravil na konečných 3:0 upravil střídající Švaříček. Domácí si tak připsali první vítězství v sezoně a po porážce 0:3 v Herálci dokázali před vlastními fanoušky udržet čisté konto a naladit se tak na další venkovní utkání, kdy se svěřenci trenéra Zbyňka Peštála představí příští neděli od 16.30 v Želetavě. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - FC PBS VELKÁ BÍTEŠ 3:0 (2:0)

Rozhodčí: Hána Samuel - Doskočil Pavel, Zadina Petr. Delegát: Šoustar Jaroslav.

Branky: 18. Neuwirth Matěj, 27. Štěpánek Pavel, 90. Švaříček Martin.

ŽK: Vodička, Dvořáček, Pavlíček - Fiala, Pelikán, Valsa.

120 diváků.