Nejvyšší výhra v sezoně a čisté konto k tomu jako bonus

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 28. 2023, 01.04 hod.
Fotbalisté A-týmu TJ Sokol Bedřichov zaznamenali v I. A třídě skupině B druhé vítězství v řadě. Svěřenci lodivoda Jana Götha zvítězili po čtvrteční dohrávce v Budišově (3:2) také doma, když v sobotu odpoledne porazili soupeře z Nedvědic vysoko 5:0. Hosté porážkou dvě kola před koncem definitivně přišli i o teoretickou možnost záchrany druhé nejvyšší krajské soutěže a v příštím soutěžním ročníku se představí o patro níže.  Bedrníci nastoupí v sobotu 3. června od 16.30 hodin na půdě Velkého Beranova. O týden později přivítají doma Kouty. 

Hlavní trenér Jan Göth musel do zápasu počítat opět jen s okleštěnou sestavou. I přesto ale domácí dali zapomenou na špatné úvody utkání z předchozích duelů a už po sedmi minutách vedli po brance Neuwirtha. Jenže kdyby to po první čtvrthodině bylo o tři nebo čtyři branky, vůbec nikdo by se nemohl divit.

Jenže Došek v koncovce selhal, když z malého vápna netrefil prázdnou bránu, na gólmanovi poté vyhořel ještě jednou a poté také Diviš nebo Tesař. 

Od úvodní branky zápasu se hrálo prakticky jen na jednu branku. Většina brankových příležitostí se rodila po straně Dana Tesaře, jenž svojí rychlostí a tahem na branku dělal hostujícím zadákům velké problémy. 

Navýšit skóre se příklepem podařilo Doškovi až v 19 minutě. Poté už pokračoval další festival zahozených gólových možností až do poločasové přestávky. V parném počasí se obraz hry nezměnil ani po pauze. Hosté si připsali i po změně stran jednu střelu na bránu, ale ani s jednou neměl větších starostí. 

Po hodině hry se opět přesnou střelou z hranice vápna prosadil druhou trefou v zápase Neuwirth a dvě gólové pojistky přidal v poslední čtvrthodině střídající Kolman, který potvrdil střelecký apetit z posledních zápasů juniorky. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - SK PERNŠTEJN NEDVĚDICE 5:0 (2:0)

Branky:  7. Neuwirth Matěj, 19. Došek Vojtěch, 65. Neuwirth Matěj, 78. Kolman Martin, 88. Kolman Martin. Rozhodčí: Chromý Karel - Kříž Jan, Babák Martin. ŽK: Diviš, Göth - Trdý. 75 diváků. 

Sestava Bedřichova: 

Bartoň - Vorálek (82. Šaroun), Pokorný, Mareš, Albrecht, Dvořáček - Tesař (70. Kolman), Göth Jakub, Neuwirth, Došek - Diviš.