Souboj s účastníkem krajského přeboru skončil bez gólů

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 11. 2023, 23.12 hod.
Ve třetím přípravném zápase na odvetnou část sezony I. A třídy v rámci Bernard cupu v Humpolci A-tým remizoval se Sapeli Polná 0:0. V příštím kole, kdy se Bedrníci utkají s rezervou domácího Humpolce, už půjde o generálku na první jarní kolo, kdy svěřenci Jana Götha nastoupí na půdě juniorky Velké Bíteše. 

S vědomím, že původně odložený turnajový duel kvůli sněhové kalamitě, se  proti Štokům nakonec neodehraje, nastupovali v sobotu před polednem svěřenci Jana Götha do zápasu proti celku hrající elitní krajskou soutěž - Sapeli Polná. Šlo o třetí jejich herní vystoupení v rámci Bernard cupu. O tom, jak si A-tým vedl v předchozích dvou odehraných zápasech, můžete číst níže, po rozkliknutí jednotlivých utkání v tabulce. 

Proti Sapelákům nastoupili Bedrníci bez bázně a hany a prvních 35 minut bylo prakticky v jejich režii. Tým těžil hlavně z průnikových přihrávek za obranu, kdy několikrát nebezpečně z pravé strany centroval do vápna Homola, ale míč buď lapil hostující gólman Rezničenko, nebo si s ním obránci dokázali poradit. 

Hosté měli málo času na rozehrávku díky aktivnímu napadání, z čehož mohl těžit už v desáté minutě domácí kapitán Diviš, který se po kličce dostal osamocený až před gólmana, který ale jeho zakončení vyrazil na roh. I o minutu později další pohledná akce skončila rohovým kopem, ale ani po této standardce se skóre neměnilo.

Polná o sobě dala vědět až po čtvrthodině hry, kdy se do šance dostal Kozojed, ale s jeho slabým zakončením gólman Bartoň neměl starosti. A ani následná hlavička Mužíka po centru do vápna příliš vzruchu nepřinesla. 

V 23. minutě pálil nad Homola z hranice vápna a neujalo se ani zakončení Diviše po kombinaci s Doškem, který opět po celý zápas nešetřil krokem. V poslední desetiminutovce převzali otěže utkání hosté, kteří měli více času na výstavbu hry, ale nejvážnější šanci si vypracovali tři minuty před poločasem, kdy ale zakončení hlavou jednoho ze Sapeláků skončilo vedla brány Bartoně. 

Pět minut po přestávce rozezvučel břevno Šánovy svatyně tvrdou střelou aktivní Mužík a skvělou robinsonádou vychytal Šána Martina Špendlíčka, jehož pokus mířil do horního rohu domácí brány. To už už byl na hřišti Josef Hruška, který nahradil střídajícího kapitána Diviše a byl to právě on, kdo mohl čtvrthodiny před koncem poslat domácí do vedení, ale stav stále ukazoval bezbrankový stav.

Domácí těžili v druhé půli hlavně z rychlých brejků. Vorálek z hranice vápna devět minut před koncem mířil vedle a dvě minuty před koncem Jan Mareš, který s koncem utkání měl ofenzivní choutky tvrdou střelou mířil jen do náruče dobře postaveného soupeřova brankáře. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - SAPELI POLNÁ 0:0

Bedřichov: Bartoň (46. Šána) - Dvořáček, Pokorný (68. Samek), Mareš, Vorálek - Homola, Vodička (68. Albrecht), Štěpánek, Diviš, Došek - Jakub Göth. 

Termíny a výsledky přípravných zápasů A-týmu TJ Sokol Bedřichov

 DATUM ČAS ZÁPAS MÍSTO/VÝSLEDEK
sobota 18.2. 18.00 FC Slovan HAVL. BROD B vs. TJ Sokol BEDŘICHOV 3:1 (2:1)
sobota 25.2. 18.00 Sokol ŠTOKY vs. TJ Sokol BEDŘICHOV neodehráno
sobota 04.3. 14.00 TJ Sokol BEDŘICHOV  vs. Sokol ČERVENÉ JANOVICE 12:2 (5:2)
sobota 11.3. 11.30 TJ Sokol BEDŘICHOV vs. Sapeli Polná 0:0
sobota 18.3. 14.00 TJ Sokol BEDŘICHOV vs. A.F.C. HUMPOLEC B ÚT Humpolec